El primer cap de setmana de maig Vilafranca gaudirĆ de tallers, exhibicions, degustacions, concerts i un llarg programa d’activitats que giraran entorn l’ovella i la cabra. Aquesta fira es desenvoluparĆ al pati del Restaurant l’Escudella iĀ posarĆ en valorĀ la tradició ramadera i formatgera del municipi.
La indĆŗstria ramadera i l’activitat dels masos sempre ha tingut un paper molt rellevant en l’economia local vilafranquina, Ć©s per això que es vol donar valor a aquestes tradicions amb aquesta fira. Les jornades giraran entorn l’ovella i la cabra, ja que són els animals els quals gira entorn la ramaderia a la zona dels Ports. Al llarg de les jornades es durĆ a terme una exhibició de gossos de rabera, ja que aquest Ć©s un paper fonamental per al món del pasturatge. TambĆ©, es farĆ una degustació i venda de formatges de pastura, aixĆ, es posarĆ en valor la producció formatgera del Mas de la Marina, on Sabores el Llosar produeix els seus productes. A mĆ©s, tindrĆ lloc un taller de llana que donarĆ a conĆ©ixer els diferents usos d’aquest material tĆØxtil.
Per a ambientar la jornada, es farĆ un concert i un menjar. Aquest Ćŗltim consistirĆ en un menĆŗ de pastor, que endinsarĆ al pĆŗblic en la vida d’un pastor amb el menjar tĆpic del seu treball. Finalment, per concloure aquestes jornades i per donar a conĆ©ixer tots els temes pastorils, ramaders i formatges es projectarĆ un documental.
AixĆ doncs, els dies 4 i 5 de maig, es durĆ a terme aquesta primera edició de la fira de l’ovella i la cabra a Vilafranca, organitzada per la formatgeria Sabores del Llosar, el restaurant l’Escudella i l’Ajuntament de Vilafranca.





