La guitarra nòmada de Sebastian Pitré transporta al públic vilafranquí arreu del món

Sebastian Pitré a Vilafranca.

L’activitat cultural del dissabte 30 d’octubre per la vesprada a Vilafranca culminava amb el recital del guitarrista Sebastian Pitré: un concert nòmada que feia un viatge al voltant del món a través de la música.

Pitré va presentar un concert de guitarra solista on va interpretar composicions pròpies sorgides dels seus viatges pel món acompanyat d’aquest instrument de corda. Argentina, Brasil, Cuba, España, América Central o el nord d’Europa van ser algunes de les seues parades. I és que el músic es defineix com a nòmada i per tant, el seu instrument també ho és.

En les seues peces reflexa els paisatges visitats i les experiències viscudes. Un exercici emocional a través de la sinestèsia amb la dificultat afegida de plasmar tota la informació a través dels sons i els ritmes de la caixa de quatre cordes. En aquest viatge Sabastian Pitré dona importància a les tradicions, que segons ell, són la raó de ser de les cultures.

I és que el guitarrista argentí no és un músic a l’ús, ja que suma totes les vessants de la guitarra en benefici de l’instrument i del públic. El resultat, una hora de ritmes i melodies ben diferents que surten totes elles de la mateixa caixa de ressonància.