La poesia ompli els carrers de Vilafranca

Laia i Maria Tena en el PERA

La realització de la IV edició del PERA va inundar la vila d’art aquest passat cap de setmana

Des del dijous 1 fins al diumenge 4 de juliol, es van portar a terme una sèrie d’activitats, des de micròfon obert fins a excursions poètiques. El festival de Poesia en Espais Rurals Oberts va aconseguir connectar, així, aquest art amb la naturalesa i el poble fent honor al lema d’aquesta edició ‘La poesia mou muntanyes’.

L’obertura del festival va estar anomenada Terra Apat-sionada, es va realitzar al Restaurant l’Escudella un micròfon obert, on tota aquella persona que volia podia llegir alguna poesia acompanyada del violinista Xavi Morató.

El divendres 2, es va rebre a l’Arborètum a Josep Pedral, un poeta català que crea poesia escènica amb un to còmic i humorístic.

L’endemà, es va visitar la Cova de la Covatina, amb l’ajuda del Museu de la Valltorta. Ací van acudir 18 poetes, entre ells, Isabel Serrano, Pedro Gómez o Patrícia Crespo. També, a la residència de la tercera edat, es van llegir poesies amenitzades per la música de Dolces Cançons.

Per a acabar amb el festival, es va anar a l’Alberg La Parreta, on es va fer un taller de haikus. A les 20:00 h es va dur a terme la clausura del festival a l’Escudella, on es van fer tres activitats, micròfon obert, la presentació del llibre d’Ana Torres, ‘Mulier sapinens’, i la lectura de poemes de les germanes Laia i Maria Tena.

Ruth Sancho, organitzadora del PERA, afirma que està plena d’alegria, ja que “aquesta IV edició ha estat la més fàcil de portar a terme gràcies a la voluntat dels poetes convidats per conéixer el poble i els paisatges”.

Dolces Cançons en el PERA