Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Accedeix a internet amb guifi.net i l’Ajuntament de Vilafranca

DADES DEL PROJECTE SUBVENCIONAT PEL GOVERN D’ESPANYA:
Pots descarregar la sol·licitud a emplenar clicant aci: contrasenyesguifi.pdf 

23/08/10 L’Ajuntament de Vilafranca se suma a Guifi.net, una xarxa ciutadana de telecomunicacions pública, lliure, oberta i neutral on tots podem participar, alhora que la fem més gran.
QUÈ OFEREIX L’AJUNTAMENT?
 Les noves infrastructures creades per l’Ajuntament per accedir a guifi.net són:

Dos repetidors amb 360º de cobertura wifi anomenats “supernodes” ubicats a:
1. Casa de la Cultura
                        2. Zona del repetidor de televisió
 
*Pròximament determinarem unes zones wifi on disposarem d’una hora al dia d’accés a internet gratuït (per connectar-nos amb dispositius amb wifi).
 

 AVANTATGES D’ESTAR CONNECTAT A UN SUPERNODE (repetidor) DE GUIFI
 Estar connectat a un supernode de guifi.net instal·lat per l’Ajuntament suposarà:
1.      Estar formant part i ampliant la xarxa de telecomunicacions guifi.net.
2.      A banda de l’adquisició, configuració i instal·lació de la nanostation, no té cap cost addicional o mensual. Formar part de guifi.net és GRATUÏT.
3.      Podràs accedir a internet de forma gratuïta, però amb les limitacions que suposa l’autoprestació, mai comparables a un servei comercial tradicional:
-         No hi ha finalitat comercial.
-         No hi ha cap garantia de subministrament.
-         No hi ha garantia d’ample de banda.
-         Estan restringides les descàrrregues p2p (programes tipus Emule o Ares) i limitades algunes aplicacions.
 

-         En principi es pot accedir a totes les webs i aplicacions web.

-         La xarxa està basada en la utilització del domini públic radiolèctric a través de freqüències d’ús comú.
 4.      Podràs gaudir de tots els serveis  que pròximament es puguen oferir o vullgues oferir, com ara: telefonia IP, videoconferència, transferències d’arxius…etc. Però recorda que sempre amb usuaris que estiguen connectats a guifi.net.
 

QUANT COSTA ESTAR CONNECTAT A GUIFI.NET?
 

 NO RES, ES GRATUÏT. No pagaràs cap quota de connexió, ni d’alta, ni mensual. Formar part de guifi.net no té cap cost afegit a excepció de la compra de la nanostation i la seua configuració i instal·lació (si t’ho saps fer tu només  pagaràs la nanostation).
 

CAL SABER…
 

Cal recordar als veïns que lliurement es vullguen connectar a un dels supernodes de guifi montats per l’Ajuntament, que:
1.      Guifi.net no és un proveïdor d’internet, encara que es puga accedir a internet per ella. En el nostre cas l’accés a internet, basat en l’autoprestació, no es pot comparar mai a un accés comercial tradicional.
2.      Si un dia no funcionen els supernodes no podrem reclamar a l’Ajuntament. Guifi.net ni Ajuntament no garanteixen el funcionament o subministre.
3.      L’Ajuntament s’encarregarà exclusivament del manteniment de seu equipament que ha instal·lat, mai de les antenes nanostations (o similar) instal·lades en els domicilis particulars.
4.      Cada veí serà responsable de l’adquisició, muntatge i manteniment de la seua nanostation o aparells similars.
5.      No es garanteix cap ample de banda, que estarà condicionat en funció dels usuaris connectats en eixe moment.
6.      En cas de mal ús de la connexió a internet, l’Ajuntament podrà prendre les mesures oportunes que podran anar des de limitar considerablement la velocitat de navegació a directament anul·lar l’accés d’eixe usuari en concret. Amb aquestes mesures excepcionals es garantirà la qualitat del servei en benefici de tota la comunitat guifi connectada als nostres supernodes.
7.      És totalment legal. Aquest projecte de guifi.net a Vilafranca ha sigut notificat a la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) amb resposta favorable, i inscrivint a l’Ajuntament de Vilafranca en el Registre d’Operadors de Xarxa i Serveis de Comunicacions Electròniques.
 

NOMÉS EM PODRÉ CONNECTAR DINS DEL POBLE?
 

 No. Al tenir els supernodes una cobertura de 360º qualsevol zona, caseta o masos que tinguen visió directa amb el supernode del repetidor es podran connectar (encara que haurem de fer la prova de cobertura per assegurar-nos).
           Pensa:
-         les antenes nanostation M5 arriben fins a més de 10 kms en visió directa. També es poden estudiar altres mètodes per arribar més lluny.
-         fa falta alimentació elèctrica per a les antenes nanostations (o similars), que perfectament la pot donar una placa solar (el consum és molt poc).
 

 GUIFI.NET NOMÉS VAL PER A VILAFRANCA?
 

Són moltíssims pobles i persones els que ja estàn gaudint de guifi.net.
Encara que és a Catalunya on està la xarxa més extesa hi ha una gran activitat a la província de Castelló amb molts pobles interessats i uns altres on ja funciona guifi.net. 
Ja estem connectats amb Castelló i a través d’aquest enllaç podem connectar amb la xarxa guifi.net de la resta de pobles connectats.
 

PASSOS PER CONNECTAR-NOS A UN DELS SUPERNODES
 

 1. Llegir, entendre i acceptar les condicions que suposa pertànyer a guifi.net. No és obligat connectar-se, és una decisió personal.
2. Comprovar que hi ha visió directa amb el supernode (sense cap obstacle com cases o muntanyes entre la nostra ubicació i el supernode). En cas del supernode de la zona del repetidor hem de tindre en compte que no està ubicat a les antenes més altes de telefonia que més es veuen, sino al màstil del de l’ajuntament (prou més baixet, apenes per damunt dels arbres que es veuen des del poble). Si no hi haguera visió directa sempre es pot estudiar com arribar.
3. Després, encara que estiga comprovada la visió directa, es recomana fer una prova de cobertura prèvia amb una nanostation, per assegurar-nos que ens podrem connectar. Pensa que ha d’haver visió directa. Recordem que els supernodes tenen una cobertura de 360º, però encara així ens hem d’assegurar antes de comprar.
4. . Comprar-te l’antena (recomanem la nanostation M5). Te la pots comprar al poble (consultar llocs de venda), per internet o a tendes de Castelló que apareixen al llistat: http://castello.guifi.net/content/instaladores-y-tiendas. Pensa també de comprar-te dos cables de xarxa, un que alimentarà l’antena (estudia la llargària en funció d’on la voldràs instal·lar) i l’altre per on accediràs a la xarxa (per connectar-lo directament al teu ordinador, router,  telèfon IP, càmera vigilància…etc.).
5. Configurar-te l’antena, o buscar algú que te la configure. Pensa que t’has de donar d’alta i projectar el node a la web de guifi.net, per després aplicar la configuració del “unsolclic” a la teua nanostation. *Vore com donar d’alta i configurar la nanostation a l’enllaç de l’apartat “Més informació…” d’esta guia.
6. Instal·lar-te l’antena (recomanem un lloc elevat, sempre amb visió directa amb el supernode). Si no te la saps instal·lar, buscat l’ajuda d’un instal·lador. No té major dificultat.
            7. Per a tindre accés a internet, anar a l’Ajuntament (si esteu empadronats) per que ens faciliten el nostre usuari i contrasenya d’accés a internet.
Per demanar les contrasenyes d’accés a internet s’ha de portar a l’Ajuntament:
o       fotocòpia DNI.
o       emplenar una sol·licitud amb les nostres dades personals, nom del node i adreça on està instal·lat.
o       en comprovar que esteu empadronats, l’Ajuntament us farà arribar les contrasenyes d’accés.
         
Pots descarregar la sol·licitud a emplenar clicant aci: contrasenyesguifi.pdf 

Recorda que si no estàs empadronat també et pots connectar a guifi.net però només disfrutaràs d’un hora al dia d’internet.
 
Pensa…
 Una volta tingues ja configurada i instal·lada la teua antena nanostation, per poder navegar hauràs de posar als navegadors…:
1.           Mozilla Firefox (*recomanat): herramientas®opciones®avanzado®pestanya red®configuración®seleccionem configuración manual del proxy®escrivim a l’opció de Proxy HHTP
10.228.181.130 i a Puerto 8080 (seleccionem “usar el mismo proxy para todo” ® Acceptem® Acceptem
2. Internet Explorer: herramientas®opciones de internet®pestanya conexiones®configuración de LAN®seleccionem servidor proxy®escrivim a Dirección
10.228.181.130 i a Puerto 8080 ® Acceptem® Acceptem
 
       MÉS INFORMACIÓ…
 
       Què es guifi.net?
 http://castello.guifi.net/content/introduccion
 http://guifi.net/CADocs
 Instruccions per connectar-se a guifi.net
 
       1. Especialment a Vilafranca:
 
 Instruccions per configurar una nanostation M5 i l’accés a internet a Vilafranca
  Instruccions per canviar la configuració del nostre internet (per guifi o no).
 
       2.           Més: 

 Treball molt interessant sobre guifi creat i cedit pels amics Lluís Santos, d’Atzeneta, i Lluís Andreu, de Vilafamés. CLIC ACI

http://castello.guifi.net/content/instrucciones-de-conexion-guifinet
 
http://www.guifi.net/trespassos
  
     

http://www.youtube.com/watch?v=8Acz00h_5L4&feature=related

VIDEOTUTORIAL: Primers passos per crear un Punt d’Accés a guifi.net

http://www.youtube.com/watch?v=2tawIqH8-z8&feature=related

VIDEOTUTORIAL: Com crear un node i una zona a guifi.net (*recordem que la zona de Vilafranca ja està creada)
 http://castello.guifi.net/content/c%C3%B3mo-acceder-internet-una-vez-estamos-conectados-guifinet-proxies-federados Connectar-se a internet una volta que estiguem connectatsn (a banda de Vilafranca). Proxys federats.
  http://www.enruta.me/slides/guifinet#slide43 Més informació…
 

 Instal·ladors i tendes
 

  Més: 

http://guifi.net/guifi/menu/stats/growthmap. Animació de l’evolució de guifi.net. Arrastrar el mapa fins la zona que vulgues reproduir i fer Init o Play a la velocitat triada (vore sobretot  la zona de Catalunya)

http://www.ajuntamentdevilafranca.es/ Web de l’ajuntament de Vilafranca amb informació permanent i puntual sobre guifi.net (fer clic a l’apartat guifi.net-Vilafranca).
 
                       

 *Sempre que siga possible recomanem el comerç local de Vilafranca en l’adquisició, configuració i instal·lació de les nanostions.
 http://castello.guifi.net/content/instaladores-y-tiendas Guia d’instal·ladors de la província de Castelló i venda per internet.
 

 Foro, Xat, Notícies, Premsa…
 
http://www.facebook.com/pages/Villafranca-del-Cid-Spain/Ajuntament-de-Vilafranca/167209236434?ref=ts Podem utilitzar este foro del facebook “Ajuntament de Vilafranca” per intercanviar experiències, idees, preguntes… Actualment som més de 600 amics en este foro.
 http://castello.guifi.net/mailman/listinfo/usuaris/ Llista de correu dels guifaires de la província de Castelló. Molt interessant.
 
http://castello.guifi.net/forum
 http://guifi.net/forum
 
http://guifi.net/xat
 http://guifi.net/premsa
 
Webs recomanades:
 http://www.guifi.net/
 http://castello.guifi.net/
 

 Mapes:
 

-         Vilafranca: http://www.guifi.net/node/26369/view/map
-         Castelló: http://www.guifi.net/node/18668/view/map
-         Comunitat Valenciana: http://www.guifi.net/node/3674/view/map
-         Catalunya: http://www.guifi.net/maps
-         Espanya: http://www.guifi.net/node/17711/view/map
-         Europa + regió del Sahara (disminuir el zoom per vore tot el món): http://www.guifi.net/node/3671/view/map