Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Coto Talens mostra a Vilafranca com educar en relacions simètriques i de respecte entre dones i homes

Conferència Coto Talens

17/12/13 Durant una setmana la psicòloga Coto Talens, especialista en relacions igualitàries i en prevenció de la violència de gènere, ha dut a terme diversos tallers a Vilafranca. L’activitat s’emmarca dins de l’any que Vilafranca Solidaria està dedicant a l’educació en igualtat entre els homes i les dones.

Coto Talens ha treballat amb el Grup de Dones, l’associació de jubilats i pensionistes Francolí , les AMPAS del Ies i el col · legi, els alumnes de l’IES o les mares i pares de nadons, dins de les Jornades de Bolquers, que cada any s’organitzen a la localitat.

Segons ha definit Coto Talens ” venim d’uns segles de masclisme i és important que les noves generacions cresquen en relacions de respecte i igualtat”. En aquest sentit ha remarcat la importància que a les aules els estudiants siguen conscients dels drets i no s’estengue un masclisme que “lamentablement sembla que torne a aflorar entre els més joves, sobretot a través dels canals de comunicació a través dels telèfons mòbils “.

Coto Talens ha destacat el ” vigor de la societat vilafranquina per haver estat capaç d’organitzar unes jornades amb aquestes característiques”. Les activitats coordinades per Talens s’han dut a terme en format de xerrades, conferències i també tallers amb els diferents sectors socials del municipi.

Relacions simètriques.

A les jornades s’han analitzat els tipus de violència cap a les dones, violència que els causa la mort i violència que pateixen, en massa ocasions, de manera gairebé imperceptible “ja que les tenim incorporades en la nostra cultura “, segons ha definit Coto Talens. La violència psíquica pot arribar a causar trastorns que no sempre arriben a percebre des de fora.

En els tallers s’ha insistit en la importància d’incorporar valors que fomenten les relacions d’igualtat, simètriques. ” Cal que eduquem als nostres fills i filles perquè Vilafranca sigue una població més justa” ha concretat .