Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

La XVIII Mostra de teatre Capsigrany deixarà empremta el cap de setmana a Vilafranca

-Participen companyies de teatre  del País Basc, Castella i Lleó, Andalusia i Comunitat Valenciana

Vilafranca serà l’escenari aquest cap de setmana de la XVIII Mostra de teatre Capsigrany. Durant tres dies oferirà el millor teatre  en diferents espais de la localitat. Un abonament de 15€ permetrà gaudir de totes les obres. És de destacar que aquesta proposta cultural, que arriba a la seva majoria d’edat, ha estat des dels seus inicis organitzada per una associació.

La 18a edició s’inaugura el divendres 9 a la nit a la Casa de Cultura de Vilafranca. Després, al mateix espai i de la mà de la companyia castellonenca Barbis on Feis arriba una obra destinada al públic jove i adult. Es tracta de “La sonrisa del mandril”, que narra les peripècies d’un nini de 30 anys i la seva parella, dos pols oposats en la seva activitat sexual.

El dissabte arrancarà amb una proposta per al públic infantil. La Casa de Cultura serà a les 12h l’escenari on la companyia valenciana Dinamo Producció Teatral interpretarà “Crea”. L’espectacle tracta dels processos de creació des de la perspectiva de la teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner.

I la plaça de l’Església acollirà de vesprada un muntatge teatral de la companyia valenciana Títeres de cuento. “Merienda de cuentos” comptarà amb cançons de bressol, poesia, cançons infantils, i contes de Glòria Fuertes. No faltaran tampoc les marionetes i la música en viu.

Més tard, en el frontó i per a tots els públics es podrà gaudir amb la companyia granadina Tresperté. “Oopart” és una aventura a través del temps al costat d’una peculiar tripulació, però atenció: manipular el temps pot tenir conseqüències.

La Casa de Cultura veurà a les 19.15 hores una obra per al públic familiar -a partir de 6 anys- del grup de teatre de Biscaia Markeliñé. Estem parlant de “Euria”, que significa pluja en basc. Parla de les absències i del temps que es necessita per superar-les.

La següent cita serà en el poliesportiu, a les 23 hores, amb el grup Mayalde de Salamanca. Es tracta d’una de les formacions referents del folk espanyol que passegen pel món la música tradicional castellana. I és que les memòries dels més majors conserven una part de la història que mai s’ha explicat.

Finalment, en el Parador de Festes, la discomòbil Eclipse tancarà el programa de la jornada.

Quant a les propostes per al diumenge 11, arrancaran de vesprada. A la plaça En Blasc d’Alagó a les 16.15 hores la companyia castellonenca Purpurina Circus presentarà l’espectacle “La Boîte de Bonheur”. El protagonista s’assabenta de la infidelitat de la seva parella el mateix dia de les seves noces. Només l’aparició a sa casa de la ‘Boîte de Bonheur’, la caixa de la felicitat, pot ajudar-lo a superar aquest tràngol.

La plaça En Blasc d’Alagó serà també el punt d’eixida de la següent cita de la vesprada, que arriba per part de la fanfàrria valenciana La Trocamba Matanusca. Ritmes de europa de l’est, com els balcànics Klezmer i gipsy, a més del reggae, el swing i la música de banda animaran el recorregut.

L’última proposta del diumenge, a la Casa de Cultura arriba de la mà de la companyia valenciana La Teta Calva. “Llopis”, encara que parega impossible, barreja en una obra de teatre a un home llop valencià, amb un viatge a Mart, amb un cowboy tocant el banjo i amb un ‘pijo’ bevent orxata gourmet. Es tracta d’una dramatització que parla del que t’agradaria ser si no fores tu i que va dirigida al públic jove i adult.

A més, l’exposició fotogràfica “Magatzem de Records, 25 aniversari del Teatre de Carrer de Vila-real”, de Joan Rubert, completa a la Casa de Cultura i els carrers de la població, un extens programa d’activitats per a un intens cap de setmana teatral.

Enllaç al programa: http://www.ajuntamentdevilafranca.es/capsigrany/programa_capsigrany_2017.pdf

CAPSIGRANY