Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Vilafranca entre els 200 pobles espanyols que retransmetran Madama Butterfly

- El Teatre Real oferirà el pròxim 30 de juny, a les 21.30 hores, la retransmissió de l’òpera de Giacomo Puccini

- 200 municipis, 29 de la Comunitat Valenciana, oferiran en directe l’òpera, dins la celebració del Bicentenari del Teatre Reial

Després de la bona acollida rebuda en anys anteriors, el Teatre Reial durà a terme la retransmissió de l’òpera Madama Butterfly, de Giacomo Puccini, el divendres 30 de juny, a les 21.30 hores. Aleshores, “s’alçarà el teló” en els centres culturals, teatres i cinemes dels municipis valencians i es farà el silenci en les places i jardins per a connectar-se a l’emissió i viure junts una nit d’òpera.

També participaran de la iniciativa els museus i centres d’art més importants del país, que obriran els seus auditoris i habilitaran sales per a la projecció. Entre ells es troben: el Museo del Prado, el Museo Thyssen-Bornemisza, el Museo Arqueológico Nacional, el Círculo de Bellas Artes, la Filmoteca Nacional, la Fundación Giner de los Ríos, la Residencia de Estudiantes, i la Fundación del Canal de Isabel II en Madrid; el Museo Guggenheim Bilbao; Colección del Museo Ruso de San Petersburgo i el Museo Carmen Thyssen,  en Màlaga; Museo de las Ciencias de Castilla-La Mancha, en Conca;  el Museo Diocesano de Barbastro-Monzón, en Osca; el Centro Niemeyer d’Avilés, en Astúries, entre altres. Fora de les nostres fronteres, Madama Butterfly podrá ser vista a l’Instituto Cervantes de Pequín.

Els que no puguen desplaçar-se a cap dels punts d’emissió tindran l’oportunitat de seguir la retransmissió a través del canal de Facebook del Teatre Reial, pioner a Espanya amb aquest projecte, connectant-se de forma gratuïta a Palco Digital, plataforma online del Teatre, i pel canal The Opera Platform. Televisió Espanyola emetrà la representació aqueixa mateixa nit, a partir de les 22.00 hores, a través de la 2.

Aquesta òpera, una de les més demandades pel públic, recupera l’original posada en escena de Mario Gas, tan lloada per la crítica, l’acció de la qual està ambientada en un plató de cinema de Hollywood dels anys quaranta i el públic pot veure el doble efecte de l’acció, el de la història dels personatges i el de la pel·lícula. La representació està protagonitzada per la passional soprano Ermonela Jaho – encara en la memòria de tots la seua commovedora Traviata en la retransmissió de 2015 i la desgarradora Desdemona d’Otello el passat mes d’octubre – i el tenor espanyol Jorge de León, a qui es va poder escoltar interpretant a Cavaradossi en el Teatre Real en 2011. Actuaran al costat de la resta del repartiment i el Cor i Orquestra Titulars del Teatre Reial, la direcció musical estarà a càrrec de Marco Armiliato.

Madama Butterfly es va estrenar en el Teatre Reial al novembre de 1907. Es compleixen ara 110 anys d’aquella data i, des d’aleshores, ha sigut una de les òperes més volgudes i demandades pel públic. Aquesta òpera, una de les favorites de l’autor, representa, com a poques, el xoc entre dues cultures, la tradicional d’un orient que comença a desaparèixer, enfront del creixent i modern Occident, contraposant la innocència i la bondat a l’egoisme avasallador, construint així un drama arrebatador.

La història de Cio-Cio San, jove geisha adolescent que s’enfronta a la seua família i la seua cultura per amor cap a l’oficial B. F. Pinkerton, de la Marina nord-americana, qui entén la relació com un mer entreteniment durant la seua estada a Japó, ha commogut a generacions d’aficionats i va tenir un lloc preeminent en la vida de Puccini fins a l’últim dels seus dies.