Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Les grans àguiles a estudi a Vilafranca

-Els dies 16 i 17 la localitat acull les III Jornades de la Societat d’Història Natural dels Ports

Vilafranca acull els dies 16 i 17 de setembre la tercera edició de les jornades de la Societat d’Història Natural dels Ports. Enguany se centren en “Les grans àguiles al segle XXI”. Des de la Societat d’Història Natural el seu responsable, Fernando Ramia, ha valorat l’interès del programa i la presència de ponents de primer ordre.

Les jornades compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació, Red Eléctrica, l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Castelló, Nautilus i l’alberg La Parreta.

En les ponències Juan Jiménez, de la Conselleria de Medi Ambient, analitzarà els conflictes i relacions entre administració i grups d’interès en la conservació d’àguiles i voltors. El doctor Pascual López, de la Universitat de València, incidirà en l’ús de l’hàbitat i causes de mortalitat de l’àguila cuabarrada en la província de Castelló. Paz Azkona, de la Plataforma SOS Tendidos Eléctricos disertará sobre les xarxes elèctriques i l’avifauna, un problema amb solució. Al voltant de les xarxes i el seu efecte sobre les grans aus Jon Real, de la Universitat de Barcelona, explicarà el cas de les àguiles a Catalunya.

Josep Bort, del Grup d’Estudis dels Rapinyaires explicarà la recuperació dels territoris de l’àguila cuabarrada en la província de Castelló. Finalment, des de Red Eléctrica, Mauro Montesinos explicarà la relació i convivència entre l’avifauna i les xarxes de transport.

Trencalòs

Des de la direcció del medi natural de la Generalitat Valenciana es presentarà el projecte de reintroducció del trencalòs a la Comunitat Valenciana.

La inscripció a les jornades és gratuïta i es pot realitzar a shnelsports@gmail.com . Així mateix a l’Alberg existirà la possibilitat d’allotjar-se contactant amb el telèfon 659 90 83 95.