Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Anàlisi de l’electrocució d’aus en les III Jornades d’Història Natural a Vilafranca

Vilafranca ha acollit durant el cap de setmana les III Jornades de la Societat d’Història Natural dels Ports. En elles s’ha analitzat la vida de les grans aus rapinyaires i les seues problemàtiques específiques. Els problemes que els generen les línies de distribució elèctrica i l’electrocució han centrat part de les conferències.

El responsable de fauna salvatge de la Conselleria de Medi Ambient, Juan Jiménez, ha oferit la seua visió sobre les relacions entre les grans aus rapinyaires, especialment àguiles i voltors i l’espècie humana. Des de la Universitat de València, Pasqual López, ha incidit en les causes de la mortalitat de l’àguila cuabarrada en la província de Castelló. L’agent forestal de la comarca dels Ports, Ramón Prades, ha fet una breu anàlisi de la situació de les rapinyaires i carronyeres en la zona.

Joan Real, de la Universitat de Barcelona, ha explicat com es pot mitigar l’electrocució de les aus predient el risc d’electrocució i aplicant mesures correctores. Josep Bort, del Grup d’Estudi dels Rapinyaires de Vila-real ha explicat l’experiència de recuperació de territoris de l’àguila cuabarrada a l’entorn de l’aeroport de Castelló.

La jornada també ha comptat amb representants de Red Eléctrica, que han explicat les mesures que aplica la companyia per a mitigar l’electrocució. Finalment, des de la Generalitat Valenciana s’ha presentat el projecte de reintroducció del trencalòs.