Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Pla d’Ús Públic del Bosc de Palomita

L’Ajuntament de Vilafranca , està engegant el procés per redactar el Pla d’Ús Públic del Paratge Natural Municipal “Palomita”. Aquest treball es durà a terme amb la col·laboració de la Diputació Provincial de Castelló sent l’associació sense ànim de lucre “Interpreta Natura” l’encarregada de la seua elaboració.

Els espais naturals s’han convertit en l’actualitat en una destinació de primer ordre, per a la realització de nombroses activitats lligades sempre al Patrimoni Natural i Cultural d’aquests enclavaments. El Pla d’Ús Públic és el document marc de referència que, partint d’un diagnòstic inicial de les necessitats i dels recursos actuals i d’acord amb la pròpia normativa del Paratge, propose el model d’ús públic que es pretén per a aquest espai natural protegit i les directrius que regiran les actuacions de cadascun dels programes que el desenvolupen.

Interpreta Natura proposa, des del primer moment, que siga un procés participatiu on tant els usuaris del Paratge Natural Municipal com els ciutadans de Vilafranca puguen col·laborar en el procés d’elaboració del Pla, aportant tant la seua visió de l’estat actual del Paratge com cap a on consideren que ha d’orientar-se la gestió d’un Paratge amb gran arrelament i estima per part dels veïns de Vilafranca. El començament d’aquest treball es va a sustentar en l’elaboració d’aquesta enquesta anònima que podrà trobar en format paper en l’Ajuntament, Seu de Mancomunitat, Oficina de Turisme, Biblioteca i Casa de Cultura, Càmping Municipal, Casa Social, Alberg de la Parreta,… així com en format digital en la pròpia pàgina web de l’ajuntament: https://docs.google.com/forms/d/18-EiiVnkUJavejMAdRRDW4HTFQsZdVDRnFq5UWC1kuo/edit

A més es desenvoluparan diferents accions col·lectives amb la finalitat que el resultat final siga el més participatiu possible, entrevistes amb associacions, reunions i dinàmiques participatives, etc.

És una oportunitat de participar de manera activa i directa en la gestió dels recursos públics i en aquest cas en el patrimoni natural i cultural de gran valor per als ciutadans de Vilafranca