Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Vilafranca acull les jornades de formació en emergències de Creu Roja

El cap de setmana passat, Vilafranca va ser seu de les jornades de formació de l’Equip de Resposta Immediata (ERIE) de Creu Roja. Així, al voltant de 60 persones van participar en les sessions teòric-pràctiques dutes a terme.

D’aquesta forma, el dissabte al matí en la Casa Social va tenir lloc la part teòrica de la formació. A continuació, va començar en el poliesportiu i en els centres educatius del municipi la part pràctica, basada en un simulacre d’una emergència real.

Així, segons va assenyalar Vicente Nebot, vicepresident de socors i emergències de l’associació, el personal participant en les jornades es va dividir en alumnes, voluntaris formats que van actuar al seu torn com a víctimes simulades i caps d’equip, els qui es van encarregar d’anotar els errors comesos pels alumnes per a corregir-los i que no es donen en una situació real.

La formació ERIE duta a terme a Vilafranca es va basar en l’àrea de l’alberg i el proveïment. O el que és el mateix, assegurar-se que les víctimes d’una catàstrofe disposen de recer, lloc on pernoctar, menjar i beguda, sempre sota unes condicions higiènic-sanitàries òptimes.

Així, durant els dos dies de formació pràctica, es van simular tots els passos que haurien de dur-se a terme en cas d’emergència real. En les zones exteriors de les instal•lacions es van muntar les tendes utilitzades com a recer exterior i en les zones interiors es van implantar mesures de suport a simulades víctimes reals, els qui van arribar fins i tot a passar la nit en el punt ERIE.

Creu Roja Vilafranca

L’agrupació a Vilafranca, que compta amb entre 60 i 70 voluntaris, té un paper molt actiu. D’aquesta forma, els voluntaris brinden assistència en esdeveniments taurins i esportius, duen a terme el repartiment del servei de menjar a casa per a les persones majors, gestionen cases de suport per a persones en risc d’exclusió i duen a terme un pla energètic de renovació de bombetes en les cases de persones que viuen soles o amb pocs recursos, entre altres.

Tal és així, que segons va recordar l’alcalde del municipi, Óscar Tena, Creu Roja Vilafranca ha sigut guardonada amb la Medalla de la Vila.

Vilafranca acull les jornades de formació en emergències de Creu Roja