Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Vilafranca inicia els preparatius de Sant Antoni amb el dia de les barres

Vilafranca celebra diumenge que ve dia 13 de gener el dia de les barres. Enguany l’Ajuntament és l’encarregat d’organitzar la festa davant l’absència de majorals. L’activitat s’iniciarà de bon matí amb l’eixida cap a la muntanya per a talar les barres de pi que després seran arrossegades cap al poble. Es tracta dels arbres que després conformaran l’estructura de la monumental foguera que es plantarà en la Plaça Don Blasco. És costum que veïns voluntaris amb les seues cavalleries i tractors acudisquen fins a la muntanya per a arrossegar els arbres fins al poble. 

-Cap de setmana de la festa

El divendres dia 19 es plantarà la barraca. El dissabte dia 20 se celebrarà el Dia de la Malea amb l’eixida al bosc, l’Alt de la Malea, la representació de l’acte sacramental de la Vida del sant, el sainet “Jo se guardar un secret” i la crema de la foguera. 

El diumenge 21 després de la missa cantada per la Rondalla de Vilafranca se celebrarà la processó, la benedicció dels animals davant la imatge del Carrer Major, la Ronda de Sant Antoni amb Sant Antoni, Luzbel i l’àngel, acompanyats dels cantadors Javier Bardules i Elena Casaña, campions de jota, les cavalleries i el públic en general.  

Enguany, al no haver-hi majorals, no se celebraran els tradicionals menjars ni invitacions. Així mateix queda prohibit pujar als tractors i als vehicles carregats amb “malea”.

Vilafranca inicia els preparatius de Sant Antoni amb el dia de les barres