Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Ple a Vilafranca amb l’Aplec dels Ports

28/07/2018 17:55 Vilafranca viu durant aquest cap de setmana l’Aplec dels Ports. En la nit del divendres va tenir lloc la inauguració a càrrec del grup d’animació La Xalera. Va ser un espectacle que es va desenvolupar a la plaça de toros i que va fomentar la participació de tot el públic assistent. La configuració del símbol de la comarca amb foc va ser un dels moments més emotius. A continuació es van iniciar els concerts al escenari XL. Fins allà el públic va arribar de la mà de la xaranga Herederos del Conyac. A l’escenari XL van actuar Roba Estesa, Pepet i Marieta i prozak Soup. En el frontó municipal van continuar les actuacions de DJ ’s fins ben entrat el dissabte. DJ Bruixa, DJ PJR, DJ Manship i DJ Mercu Adell van amenitzar la nit i la matinada.

Dissabte el dia va començar amb la despertada dels grups de dolçainers i tambors. A l’escenari taleca es va organitzar un jugafusta. A continuació va arribar la xerrada sobre l’escola rural a càrrec de Jordi Marín. Es va desenvolupar en el col·legi Don Blasco de Alagón. Més tard es va celebrar la trobada de Muixerangues amb la participació dels grups de Castelló i Vinaròs. El final al dia el va posar la rondalla Primer de Maig.

La tarda va començar amb un taller de rock per a nens i nenes. A l’escola es va desenvolupar un taller d’autodefensa personal a càrrec d’una monitora especialitzada. En l’Aplec s’ha elaborat un protocol per evitar les agressions sexistes. Miguel Ángel Prades protagonitza un contacontes itinerant pel nucli antic. L’historiador Vicent Royo oferirà detalls del seu últim llibre: Els orígens de la comarca dels Ports.

La música contínua en l’escenari Caletxa amb The Skartxos, Arreu i Skatuttipresto. Seguirà La Trocamba Matanusca.

A la nit es projectarà Temps Moderns amb la música en directe interpretada per Crosoma 3. L’acte compta amb la col·laboració de la mostra de cinema d’Ascaso.

La jornada musical la tanquen Guillem Albà i la Marabunta, els DJ Axolot, Waterpartis, MissTra, Omar Selekta i Javi Prades. La música a l’escenari XL la protagonitza Xavi Sarrià, Zoo, Intershow i DJ Biano.

-Diumenge

Diumenge les dolçaines despertaran al poble. Hi actuaran The troupers circ i hi haurà jocs tradicionals a més de l’actuació de Nandet. No faltarà Pep Gimeno Botifarra que repeteix presència en un Aplec a Vilafranca. A última hora de la tarda tindrà lloc la cloenda amb les actuacions musicals de Ebri Knight i Alimanya.

Durant tot el cap de setmana a Vilafranca es poden visitar dues exposicions sobre 40 anys d’Aplec i la mostra Sabies Que, en la qual s’expliquen secrets dels pobles d’Els Ports.