Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Les excavacions arqueològiques de la Cova de la Foia trauen a la llum restes del Paleolític

La quarta campanya d’excavacions al jaciment arqueològic de la Cova de la Foia, al terme municipal de Vilafranca, ha constatat la presència de restes pertanyents a l’època paleolítica. Un equip d’arqueòlegs format per Inés Domingo, Dídac Román i huit estudiants treballen aquests dies a la zona. En aquest nivell d’excavació han trobat nombroses restes d’instruments que els pobladors d’aquesta època van utilitzar per a la caça com les punta de fletxa. També eines per polir les pells amb què confeccionaria la seua indumentària o la coberta dels seus habitatges.
Així mateix, els arqueòlegs han trobat en el jaciment restes de peces de fabricació dels estris de caça. D’aquesta manera, “les persones que vivien ací no només venien a aquesta zona a caçar o a adobar les pells, sinó que fabricaven ací els seus instruments pel que podem deduir que estaven relativament establerts en aquest lloc”, afirma l’arqueòloga Inés Domingo.
Les primeres excavacions van començar en 2015 per confirmar la presència de restes de valor. Les campanyes del 2016 i 2017 van servir per trobar una ocupació medieval i, després d’aquesta quarta intervenció, preveuen realitzar dos o tres més amb l’objectiu de seguir aprofundint en el coneixement dels primers pobladors de la localitat.
Els treballs de l’equip d’arqueòlegs compten amb el patrocini de l’Ajuntament de Vilafranca.

excavacions-vilafranca-4.jpg

excavacions-vilafranca-3.jpg

excavacions-vilafranca-2.jpg

excavacions-vilafranca-1.jpg