Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

La tòfona com a eina per al desenvolupament rural

A poques setmanes de l’inici de la temporada de la tòfona, es va dur a terme a Vilafranca una jornada sobre aquest fong, com a eina de desenvolupament rural. Aquesta estava impulsada per la Generalitat i emmarcada dins del pla de formació agrària de la Conselleria d’Agricultura de l’ens autonòmic.
La sessió es va vertebrar sobre dos eixos: el cultiu de la tòfona i els nous models de negoci per a la seua explotació i comercialització. El fet d’associar al producte valors afegits lligats a la salut, l’ecologia, l’educació o la seguretat alimentària facilita la preferència d’est pel consumidor.
Viriginia Espinosa, enginyera forestal de Nosolosetas, va parlar sobre l’establiment i gestió de les plantacions de tòfona i de les noves estratègies de gestió empresarial al voltant d’aquest or negre.
La sessió va finalitzar amb una taula redona entre experts en la tòfona i ponents on es van debatre dubtes i conceptes diversos sobre les plantacions i com traure la màxima rendibilitat.