Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

La Unitat Militar d’Emergències es posa a prova en L´Alt Maestrat i Els Ports per a la present campanya Hivernal

Durant la setmana de l’11 al 15 de febrer, la Unitat Militar d’Emergències (UME) realitza unes maniobres per a avaluar la seua capacitat de resposta davant una emergència genèrica ocorreguda en ambient hivernal. L’exercici es desenvolupa en les proximitats de les poblacions de Vilafranca, Onda i Ares del Maestrat.

És el III Batalló d’Intervenció en Emergències (BIEM III), amb seu a Bétera (València) i que té com a zones de responsabilitat de primera intervenció a la Comunitat Valenciana, la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el que s’ha desplegat en la zona amb un contingent de 420 militars i 125 vehicles. Així mateix participa personal d’altres unitats de la UME com el Batalló de Transmissions (BTUME) amb la Unitat de Drons.

Elements de comandament, drons, equips de busseig, equips cinològics, suport sanitari, suport logístic, maquinària d’enginyers, seguretat i equips especialitzats en transmissions i telecomunicacions, dirigeixen i controlen l’execució de l’exercici, contrastant i ensinistrant les seues capacitats de comandament i control en les fases de projecció, execució i replegament. El suport aeri el proporciona el personal i mitjans del Batalló d’Helicòpters d’Emergències (BHELEME II) pertanyent a les Forces Aeromòbils de l’Exèrcit de Terra (un helicòpter mitjà Cougar) amb seu a Bétera (València).

Així mateix, durant aquesta setmana, des de la vesprada-nit del dimecres dia 13 fins al migdia del dijous dia 14, tindrà lloc un simulacre focalitzat a la cerca i rescat de personal extraviat. Entre els objectius del simulacre, avaluar la capacitat de resposta conjunta davant una emergència d’aquest tipus i consolidar el grau d’ensinistrament de tots els organismes involucrats en la gestió de les emergències, a més de servir per a estrényer els llaços de cooperació, cohesió i coneixement mutu de tots els participants.

Per a això es comptarà amb la participació de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, Diputació Provincial de Castelló (Consorci de Bombers de Castelló), Subdelegació del Govern a Castelló, Guàrdia Civil i Creu Roja Espanyola de Castelló.

Cal ressaltar la col·laboració imprescindible de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la Direcció Territorial d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Direcció General de Trànsit, dels Ajuntaments de Vilafranca i Onda, de l’empresa Àrids Monferrer, així com de diversos propietaris de finques particulars, que han proporcionat les autoritzacions, els suports per a l’establiment de la base logística i del lloc de comandament, així com diferents escenaris on es desenvoluparan les pràctiques.

La Unitat Militar d’Emergències realitza una sèrie d’exercicis al llarg de l’any l’objectiu del qual és perfeccionar i consolidar les capacitats operatives de lluita contra incendis forestals, inundacions i sismes, tempestes hivernals, així com de rescat i desenrune conseqüència d’un sisme o atemptat terrorista. Es constitueix en la Unitat de Primera Intervenció en el si de les FAS que, com a eina de l’Estat, actua en situacions de catàstrofe per a garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans.