Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

La UME mobilitza 500 efectius a Vilafranca

En el quart dia de maniobres hivernals que la Unitat Militar d’Emergències està realitzant a Vilafranca i voltants s’ha dut a terme el simulacre de rescat; exercici principal d’aquest Batalló d’Intervenció d’Emergències. La simulació ha consistit en el rescat d’un grup de 30 escolars i professors que s’han extraviat en la muntanya a boca de nit sorpresos per la densa boira. Els efectius de la UME es van posar en marxa durant la nit en rebre l’avís del 112. Així, es va treballar amb l’objectiu principal del rescat humà a causa de les fortes gelades nocturnes. Les condicions climàtiques i orogràfiques de Vilafranca, fan del seu terme municipal un lloc idoni per a recrear aquest tipus d’emergències.

A la simulació, a més dels 494 militars la UME del batalló de Bétera i de Saragossa i els 97 mitjans, es van sumar també efectius de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb drons que van sobrevolar la zona; operatius de Creu Roja, treballant en l’alberg de damnificats i voluntaris de protecció civil.

L’operatiu va finalitzar amb 27 supervivents i 4 morts. La Subdelegada del Govern, Soledad Ten, juntament amb l’alcalde de Vilafranca, Oscar Tena, i alts comandaments del 112 i de Protecció Civil van visitar la zona supervisant les maniobres, en el lloc de comandament autoritzat i en les diferents àrees on s’ha treballat.

El Tinent Coronel Olaf Clavería, cap del Tercer Batalló d’Intervenció ha posat l’accent “en la importància de pentinar la zona al 100% i prioritzar el rescat humà” a més d’incidir en “la importància que té en aquest tipus de rescats el treball coordinat i organitzat amb tots els organismes per a lamentar les mínimes pèrdues possibles”. Per part seua, la subdelegada del govern a Castelló, Soledad Ten, ha precisat que “aquest simulacre emula de manera molt fidedigna l’últim cas de característiques similars en el qual van perdre la vida dos excursionistes per hipotèrmia en la Tinença de Benifassà fa dos anys”.
La UME mobilitza 500 efectius a Vilafranca