Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Juanma Velasco presenta el seu llibre sobre el fenomen de la despoblació

El dissabte es va presentar a la casa social un nou llibre de l’escriptor castellonenc Juanma Velasco, aquesta vegada realitzat per encàrrec de la Diputació de Castelló. La publicació porta per títol “Castelló, despoblació d’una província amb mar”. Com bé introdueix el propi títol, el llibre aborda la problemàtica de la despoblació a la província de Castelló. El cas crida l’atenció ja que és la província costanera on més agut és aquest fenomen.

Entre les causes que Velasco assenyala en el seu llibre es troba l’orografia del territori castellonenc. Parlem de la província costanera més muntanyenca del territori i sembla que això influeix.

Segons Velasco, “conéixer i analitzar els perquès d’aquest despoblament és fonamental per a abordar solucions tant a curt com llarg termini. A més també és fonamental treballar en l’educació dels xiquets i adolescents i conscienciar-los dels avantatges de triar viure a l’interior”.

L’escriptor també apunta en el seu llibre a les comunicacions i el desigual accés als serveis com a principals bastions de desequilibri. No obstant això, una bona connexió a internet i uneixes bones comunicacions telemàtiques haurien de ser fonamentals per a minvar la pèrdua de població i equiparar oportunitats tant en zones urbanes com en les rurals.

En la presentació també va intervindre, a manera d’introducció, l’alcalde de la localitat Oscar Tena.
Juanma Velasco presenta el seu llibre sobre el fenomen de la despoblació