Ajuntament

Ajuntament

Seu electrònica Alcalde i regidors Tràmits i gestions Perfil del contractant Urbanisme Telèfons Enllaços Contacte Associacions

Turisme

Situació geogràfica Història Economia Climatologia Flora i fauna Com arribar Què visitar Què fer Gastronomia Guia comercial Allotjaments i restauració Tourist Info Galeries fotogràfiques

< Anterior | Inici | Següent >

Vilafranca, base d’operacions de la UME per segona vegada enguany

El tercer batalló de la UME (Unitat Militar d’Emergències) ha triat per segona vegada enguany la població de Vilafranca com a base per a realitzar les seues maniobres d’entrenament. Durant cinc dies, vint efectius de la unitat especialitzada de cerca i rescat en muntanya han realitzat exercicis tècnics de rescat vertical als barrancs de les comarques dels Ports, Alt Maestrat i l’Alcalatén. Aquesta vegada, en tractar-se d’una unitat de menor personal, l’ajuntament ha cedit les vivendes tutelades per a allotjar-se.

L’objectiu d’aquestes pràctiques és la instrucció del personal per a intervencions de cerca i rescat de desapareguts en muntanya o muntanyencs o senderistes que es perden sorpresos per la boira. L’equip també comptava amb personal sanitari per a assimilar els exercicis el màxim possible a la realitat.

De nou, els alts comandaments de la unitat han destacat “l’excel·lent orografia de la zona per a realitzar aquests exercicis i l’existència de barrancs de difícil accés que propicien la possibilitat de realitzar aquestes pràctiques”.

La secció de cerca i rescat en muntanya de la UME col·labora sovint amb altres cossos de rescat com els GREIM (Grups de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya) de la Guàrdia Civil en tot tipus d’actuacions de salvament.