Adaptació de serveis en el Centre de Salut de Vilafranca pel Coronavirus

El Centre de Salut de Vilafranca ha informat els seus usuaris i usuàries de les noves mesures a prendre per a previndre i controlar la propagació del Coronavirus. Assenyalar que el Centre de Salut de Vilafranca atén veïns i veïnes de Vilafranca, Ares i Castellfort.

Se suspenen les consultes programades de medicina i infermeria l’objectiu de la qual era el control de patologies cròniques que es troben estables; en cas de necessitar ser atés el pacient haurà de posar-se en contacte amb el Centre per via telefònica. Així mateix, no es realitzaran les analítiques rutinàries de control anual i els resultats de les ja realitzades es donaran per telèfon. La prolongació de tractaments crònics o sol·licitud de receptes també es farà de manera telefònica.

Per part seua, les consultes programades per a menors de 3 anys, la matrona o el control del Sintrom es mantindran segons el que es preveu. Per a consultes de pediatria d’altres edats telefonar al centre.

Amb aquestes i altres mesures, com el canvi de sistema de lliurament de baixes i altes laborals, es busca potenciar la consulta telefònica evitant que els pacients estiguen el menor temps possible en el centre de salut per a evitar contagis. En cas de necessitar assistència mèdica o d’infermeria de caràcter urgent s’acudirà al Centre de Salut de la mateixa forma que s’ha fet fins ara.
També es recorda que, en cas de tindre símptomes de Covid19 com a augment de la mucositat, tos, febre o fatiga s’aconsella cridar al Centre de Salut i no acudir de manera presencial.