Vilafranca recrea les portades dels seus llibres favorits

Cartell de la proposta
Cartell de la proposta

Els usuaris i usuĆ ries de la Biblioteca Matilde Escuder de Vilafranca estan vivint la quarantena pel Coronavirus d’una forma d’allĆ² mĆ©s creativa: recreant portades de llibres.

La iniciativa, proposada pel personal de la Biblioteca, es basa a imitar la portada del llibre favorit de cadascĆŗ, el que s’estiga llegint en aquest moment, o simplement una que cride molt l’atenciĆ³.

D’aquesta forma, utilitzant qualsevol tĆØcnica, des de dibuix fins a composiciĆ³ fotogrĆ fica, els veĆÆns i veĆÆnes estan recreant portades icĆ²niques amb molta originalitat i creativitat.

L’activitat, en la qual encara es pot participar, ja ha rebut desenes de propostes que cada dia sĆ³n publicades a les xarxes socials (Facebook i Instagram) de la Biblioteca. La manera de participar i compartir els treballs amb el mĆ³n Ć©s molt senzilla: cal fer-li arribar la portada original i la recreada al personal de la Biblioteca a travĆ©s del correu electrĆ²nic biblioteca@ajuntamentdevilafranca.es; per WhatsApp en el 664512168 o pujant les imatges a Facebook o Instagram i etiquetant a BibliotecaVilafranca en Instagram o a Biblioteca Matilde Escuder Vilafranca en Facebook.

Amb aquesta activitat es busca, a mĆ©s d’oferir una proposta d’oci per a fer a casa, fomentar la lectura entre els veĆÆns i veĆÆnes de qualsevol edat. I Ć©s que, pot participar qualsevol persona que vulga, des de xiquets i xiquetes fins a ancians i ancianes.

La intenciĆ³ de les responsables de la Biblioteca Ć©s conformar una exposiciĆ³ presencial amb tots els treballs en els prĆ²xims mesos perquĆØ aquells veĆÆns i veĆÆnes que no tenen l’oportunitat de veure i gaudir de les recreacions de manera online ho podran fer en viu.

Activitats variades

La Biblioteca Matilde Escuder de Vilafranca continua organitzant curioses activitats malgrat el confinament. A mĆ©s del joc de recreaciĆ³ de portades, des de la Biblioteca i amb l’ajuda del club de lectura, s’estan publicant uns contes online per a fer gaudir a grans i xicotets. Veure’ls i escoltar-los Ć©s molt fĆ cil, n’hi ha prou amb entrar al perfil de Facebook de la Biblioteca.