Vilafranca inicia avui les festes d’agost

Programació festes de Vilafranca

Amb el campionat de frontenis, el volteig general de campanes, la obertura de les exposicions i la presentació dels i les representats, Vilafranca inaugurarà avui les festes.

Les Festes d’Agost de Vilafranca del 2021 estaran caracteritzades per una reducció en la seua durada en comparació a les d’anys anteriors, i per la presència d’una normativa a seguir per tots i totes les participants per a complir amb la seguretat i mesures sanitàries.

Demà, dia 13, començarà el dia amb la XIX Caminada “Tomb pel terme”, amb eixida des de la Plaça d’En Blasc. A les 11.00 h, els més menuts i menudes gaudiran del dia de disfresses amenitzat pel concert “Una mica de rock” amb festa de l’escuma. A la vesprada hi tindrà lloc un corro de vaques, una prova de bou i la posterior embolada d’aquest. A la nit estarà obert el Carrer Santa Bàrbara per a fer un sopar de pa i porta, que estarà acompanyat per l’actuació musical del grup tribut “Jarabe de Pau”.

El dissabte tindrà lloc la clàssica concentració motera de festes a la Plaça d’En Blasc. Després, a les 11.00 h, les i els més joves gaudiran a la Plaça de Bous de l’espectacle Transhumància, a càrrec de la companyia Xip Xap. Durant la vesprada i la nit els protagonistes seran els bous, hi haurà vaques de Germán Vidal patrocinades pel “Ventanillo”, una prova de dos bous i la posterior embolada d’aquests.

La matinal ciclista infantil obrirà els actes del diumenge 15 i, a continuació, es farà un esmorzar popular i jocs tradicionals. A la vesprada, Improplana Plus presentarà el seu espectacle “Els 3 cambrers”. I a la nit es farà un sopar de pa i porta que estarà amenitzat per “RadioStar: el musical” que retornarà la música dels 70, 80 i 90.

Finalment, el matí del 16 es portarà a terme la Missa major en honor a Sant Roc i l’homenatge a la gent Gran a la Residència de Majors de Vilafranca. A meitat vesprada tindrà lloc l’espectacle musical de “Triband” que donarà pas als sopars de pa i porta. Finalment, a les 23.00 h es tirarà el Castell de Focs que donarà fi a aquestes festes tan especials.

La Comissió de festes va presentar tota aquesta programació acompanyada d’una normativa per a poder fer unes festes segures. Per a entrar als actes s’haurà de tindre una entrada o invitació que s’han estat repartint durant el principi d’aquesta setmana.

S’ha de respectar la distància en tot moment, i a cada acte la gent es seurà per grups separats entre ells. Les entrades i eixides dels actes es faran de manera ordenada per tal d’evitar aglomeracions. L’ús de gel hidroalcohòlic i de mascareta són necessaris. Queda prohibit fumar. No es podrà anar a la barra, els membres de la comissió faran de cambrers agafant nota i portant la beguda fins a les taules. I si hi ha persones al voltant dels llocs on es fan els actes saltant-se les normes s’avisarà a les autoritats.