Vilafranca no descansa amb l’Agenda Activa d’agost

agenda activa agost

Vilafranca presenta una completa agenda d’agost amb conferències, visites guiades, exposicions, espectacles i concerts, tot amb les mesures de seguretat exigides per previndre la Covid-19.

Primer de tot, destaquen dues exposicions. Per una banda, “Benjamin Tena, un globus terraqüi del s.XIX amb patent vilafranquina”, que estarà fins al 26 de setembre en les Sales Gòtiques. I per l’altra part, la 2a Invasió de les regadores a càrrec de Vilafranca del Arte, que estarà durant tot el mes d’agost per tot el nucli antic, i el punt de partida serà en Abadia, 7.

Les visites guiades també tenen lloc aquest mes. El 3 d’agost es farà una visita a la cova de la Covatina pel Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre. El dia 21, Guillem Monferrer farà la ja clàssica visita pel centre històric del poble. I el 28, Sergi Monfort i Nandet teatralitzaran una visita per la Pedra en Sec.

A l’Alberg de La Parreta hi tindran lloc les activitats Viatjant des de la Parreta els dies 4, 11, 18 i 25, i una Excursió a la llum de la lluna el dia 22. A més, el 3 d’agost s’inaugurarà l’observatori d’aus de la Parreta.

En aquesta agenda també hi ha lloc per a l’esport, el dia 1 d’agost es disputarà al camp “El Serrito”, el partit de Futbol Femení del Villarreal CF Femení A (de 1a divisió) contra ek CD Castelló Femení A (de 2a divisió).

Altres activitats remarcables són les presentacions de llibres, hi haurà un total de tres. Primer, el dia 3, es presentarà l’obra de Fernando Ràmia “Paratge natural de Palomita”. El dia 6 el protagonista serà Julio C. Cano amb la seua novel·la “Incluso la muerte miente. Un caso del inspector Monfort”. I finalment, María garcía i Jesús Tena presentaran el 10 d’agost “La vida d’Antoni”.

El cine serà essencial aquest mes, gràcies al projecte Pobles de cine, que portarà a Vilafranca la projecció de “La Mort de Guillem” el dia 5 i de “Plácido” el dia 19. A més, el cine a la fresca d’aquest mes serà “Padre no hay más que uno, 2” el dia 10.

El poble podrà gaudir de dos concerts de Dolces Cançons, un a la Residència de la 3a edat el dia 6 i un altre a la Sala Carles Pons el dia 7.

Les conferències ocupen gran part del mes d’agost vilafranquí. Es gaudirà de dues xerrades de Diàlegs dels Ports els dies 11 i 28. A més, el dia 17 tindrà lloc la Clownferència “A más igualdad, más libertad, más felicidad” amb Amaia Prieto.

Diumenge 15 i dilluns 16 tindran lloc dos actes religiosos, l’Assumpció de la Mare de Déu i el Dia de Sant Roc, respectivament. A més des del dia 12 s’estaran celebrant les Festes d’agost, que tornen després d’un any d’inactivitat.

El 18 i 19 d’agost arribarà al poble el Festival Portsxinel·la amb les obres “Swimming marionetes” de Pavel Vangeli i “Hai, la pescadora de somnis” de Cia. Giramàgic.

Finalment, Vilafranca gaudirà de més activitats durant tot el mes com un Espectacle de Circ i la Nit dels Ciris el dia 7, una novillada el dia 8, i Contes a la Fresca el dia 9.