‘L’Alto’ de la ‘malea’ enlluerna a Vilafranca

ACTUALITZAT A LES 17.45H

Vilafranca encara aquest cap de setmana els actes finals, i més importants, de La Publicata de Sant Antoni. Aquest matí s’ha eixit al ‘monte’ per a buscar la ‘malea’ que ha entrat al poble a partir de les 15h. Centenars de persones s’han congregat per a gaudir del tradicional ‘Alto’ de la ‘malea’ davant del Rellotge. Com a marca la tradició, el guarda ha intentat, sense èxit, que les cavalleries carregades amb la ‘malea’ per a vestir la barraca no arribaren al seu destí. Una ronda pels carrers del poble ha tancat l’acte.

Aquesta vesprada encara queden actes per celebrar. La representació de la Vida de Sant Antoni serà a les 18.30h a la Casa de la Cultura i, seguidament, es representarà el sainet ‘Tot el que relluis’. L’esperada encesa de la barraca, en la qual farà la seua aparició la Diablera, arribarà a partir de les 20.30h.

El diumenge, després de la missa en honor a Sant Antoni, serà la processó i benedicció dels animals. El matí continuarà amb la Ronda de Sant Antoni acompanyada pel Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca i els cantadors Lorena Larrea Moya i Javier Lasmarias Gargallo. La subhasta, més coneguda com Almoneda, de diversos productes com a pastes i animals serà a les 17h en el Parador de Festes.

Els festejos de Sant Antoni 2023 a Vilafranca conclouran el diumenge 28 amb la subhasta dels troncs.