La Comissió presenta la programació i la normativa per a les Festes d’agost

Programació Festes 2021 Vilafranca

Les Festes d’Agost de Vilafranca del 2021 estaran caracteritzades per una reducció en la seua durada en comparació a les d’anys anteriors, i per la presència d’una normativa a seguir per tots i totes les participants per a complir amb la seguretat i mesures sanitàries.

Les Festes començaran el dijous 12 amb el Campionat de frontenis al frontó municipal a les 10.00 h, al que li seguirà l’obertura d’exposicions a les Sales gòtiques i el volteig general de campanes. A més, a les 22.00 h tindrà lloc, a la Plaça de Bous, el clàssic acte de presentació dels i les representants 2021 i la inauguració de les festes.

El divendres 13, el dia s’obrirà amb la XIX Caminada “Tomb pel terme” amb eixida des de la Plaça d’En Blasc. A les 11.00 h, els més menuts i menudes gaudiran del dia de disfresses amenitzat pel concert “Una mica de rock” amb festa de l’escuma. A la vesprada hi tindrà lloc un corro de vaques, una prova de bou i la posterior embolada d’aquest. A la nit estarà obert el Carrer Santa Bàrbara per a fer un sopar de pa i porta, que estarà acompanyat per l’actuació musical del grup tribut “Jarabe de Pau”.

El dissabte tindrà lloc la clàssica concentració motera de festes a la Plaça d’En Blasc. A les 11.00 h, les i els més joves gaudiran a la Plaça de Bous de l’espectacle Transhumància, a càrrec de la companyia Xip Xap. Durant la vesprada i la nit els protagonistes seran els bous, hi haurà vaques de Germán Vidal patrocinades pel “Ventanillo”, una prova de dos bous i la posterior embolada d’aquests.

La matinal ciclista infantil obrirà els actes del diumenge 15 i, a continuació es farà un esmorzar popular i jocs tradicionals. A les 17.00 h Improplana Plus presentarà el seu espectacle “Els 3 cambrers”. I a la nit es farà un sopar de pa i porta que estarà amenitzat per “RadioStar: el musical” que retornarà la música dels 70, 80 i 90.

Finalment, el matí del 16 es portarà a terme la Missa major en honor a Sant Roc i l’homenatge a la gent Gran a la Residència de Majors de Vilafranca. A meitat vesprada tindrà lloc l’espectacle musical de “Triband” que donarà pas als sopars de pa i porta. Finalment, a les 23.00 h es tirarà el Castell de Focs que donarà fi a aquestes festes tan especials.

La Comissió de festes ha presentat tota aquesta programació acompanyada d’una normativa per a poder fer unes festes segures. Per a entrar als actes s’haurà de tindre entrada o invitació per a poder controlar l’aforament. S’habilitaran uns espais per aconseguir aquests passes. Només es podran agafar 10 entrades per persona, excepte als actes taurins que en seran 5.

S’ha de respectar la distància en tot moment, i a cada acte la gent es seurà per grups separats entre ells. Les entrades i eixides dels actes es faran de manera ordenada per tal d’evitar aglomeracions. L’ús de gel hidroalcohòlic i de mascareta són necessaris. Queda prohibit fumar. No es podrà anar a la barra, els membres de la comissió faran de cambrers agafant nota i portant la beguda fins a les taules. I si hi ha persones al voltant dels llocs on es fan els actes saltant-se les normes s’avisarà a les autoritats.

Caldrà seguir aquestes normes per tal de poder gaudir al màxim d’aquestes festes que començaran el dijous dia 12.

Normativa Covid