La Setmana Santa i el festival Portsxinel·la centren l’agenda cultural d’abril de Vilafranca

Durant el mes d’abril, a Vilafranca s’han preparat activitats, jornades i esdeveniments de molts caires per donar opció a molts gustos i preferències del veïnat. Així, hi hauran competicions esportives, reunions juvenils, concerts en directe, sessions de cinema, exposicions, visites guiades o la celebració del Dia de la Terra. De fet, durant el mes d’abril també es podrà gaudir de les representacions teatrals de companyies internacionals en el marc del VII Festival Internacional de Titelles Portsxinel·la i de tots els tradicionals actes per retre honors a la mort i resurrecció de Jesús.

Pel que fa al festival Portsxinel·la, el divendres 7 i dissabte 8 d’abril es podrà gaudir de dos obres i un taller a la Casa de Cultura de Vilafranca. El divendres, a les 12h, la companyia colombiana Hermanos Castro realitzarà un taller de construcció de caixes lambe-lambe; mentre que a les 17h serà el torn de la companyia, també colombiana, Gente de Nadie & Co. per representar la seua peça ‘Historias en miniatura’. El dissabte a les 12h agafa el protagonisme la companyia d’Uruguai Coriolis Teatro de Objetos amb la funció ‘Trapos’.

Durant la primera meitat del mes d’abril es recordarà a Vilafranca la Setmana Santa amb els tradicionals actes religiosos.  Des del dissabte 1 d’abril amb el trasllat de les peanyes fins al diumenge 9 d’abril, Dia de Pasqua quan es farà la processó de l’Encontre, veïns i veïnes de Vilafranca retran honors a Jesús amb el Diumenge de Rams i totes les processons que rememoren la mort i resurrecció del fill de Déu.

Esther, la cantautora de Vinaròs, actuarà a Vilafranca el divendres 7 d’abril a les 19h al teatre Carles Pons de la Casa de Cultura. Per una altra banda, el Club de Futbol Vilafranca ha organitzat un torneig de futbol que durarà el cap de setmana del 8 i 9. També en cap de setmana, del 21 al 23, es celebra per primera vegada a Vilafranca el Hackhaton Rural que relaciona les noves tecnologies amb les generacions més joves per combatre la despoblació i reforçar el seu aprenentatge. Inscripcions en forms.gle/shpY81AddVQD9zU2A. A finals de mes, el dissabte 29, es celebrarà el II Duatló Escolar de Vilafranca amb la participació del Club de Triatló TriPicaio de Vilafranca.