La XXVI Fira la Magdalena protagonista del juliol a Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa del mes de juliol amb activitats per a tots els públics. L’acte que més destaca és la Fira de la Magdalena, que enguany celebrarà la seua XXVI edició.

Del 19 al 21 de juliol tindrà lloc la XXVI Fira de la Magdalena. El divendres la Unió Musical de Vilafranca oferirà el clàssic concert que realitza cada any durant aquesta fira. El dissabte s’inaugurarà aquesta, es farà el típic Cross Popular, la cercavila dels Dolçainers i Tabaleters ‘El Soroll’ de Castelló, diferents tallers d’artesania i un llarg etcètera d’activitats per a tots els públics. Una de les activitats més destacades del dissabte será el concert de Pancho Varona. Finalment, diumenge es realitzaran jocs i demostracions i es farà l’acte de cloenda d’aquesta edició.

Durant tot el mes es podrà gaudir de les visites guiades als monuments i museus i al centre històric de Vilafranca. A més, hi haurà dues exposicions, una d’art contemporani: ‘Una poètica del temps’, i l’altra la 5a Invasió de les regadores de Villafranca del Arte. També es podrà gaudir d’una visita a la Covatina, dins del Pla de Posada en Valor de l’Art Rupestre del Museu de la Valltorta, i d’un itinerari cultura per La Pobla del Bellestar i la Rambla de Les Truites. Finalment, l’última excursió del mes tindrà lloc el 21 de juliol i serà una excursió la llum de la lluna amb Sergi Monfort.

La formació és un dels punts clau en l’agenda de cada mes. A juliol es podrà gaudir d’un taller d’escriptura, de classes de ioga i estiraments, de l’escola d’estiu, d’un taller d’ús de l’App GVA SALUT i d’un curs d’elaboració artesanal de limoncello. A més, la Xarxa Jove de la Mancomunitat Comarcal Els Ports també assistirà a diferents voluntariats.

Els dies 2, 3 i 4 de juliol, l’alumnat de l’Escola de Música demostrarà tot l’aprés durant aquest curs amb les audicions de fi de curs. A més, la música també omplirà Vilafranca el dia 11 amb el concert de ‘Gran músico mejor persona’, el dia 13, amb un concert de Blue Star, el dijous 25 amb Pablito the kid, i el dimecres 31 amb l’Escola de pols i pua.

L’esport també té gran importància al mes de juliol. El dia 8 se celebrarà el torneig juvenil de futbol de la Xarxa Jove de la Mancomunitat Comarcal dels Ports. Les nits dels divendres 12 i 19 continuaran disputant-se els tornejos de la Comissió de Festes de Vilafranca 2024 de futbol sala i frontó. Tanmateix, a la piscina es projectaran els partits de l’Eurocopa en directe. Així mateix, el dia 14 de juliol Nam Devprem Kaur oferirà una classe de kundalini Ioga amb viatge sonor, i el dia 19 Irene Munay durà a terme una meditació guiada a les Coves de Forcall.

Els dies 9, 10 i 11 la Xarxa Jove de la Mancomunitat Comarcal Els Ports viatjarà fins a Todolella per a fer un intercanvi juvenil.

Els actes religiosos també tenen cabuda en aquesta agenda. El dia 14 es realitzarà la Missa de la Mare de Déu del Carme. Aquest mateix dia, a la vesprada, l’Acadèmia d’Orfeu oferirà un Rèquiem de Fauré. El diumenge 21 se celebrarà la Missa de Santa Maria Magdalena.

La Diputació de Castelló ha organitzat una novillada de l’Escola Taurina de la ciutat per a dur a terme a Vilafranca el diumenge 14 de juliol a les 19.30 h.

Aquest mes tornarà el Cine a la fresca amb ‘A todo tren 2: Si les ha pasado otra vez’, que es projectarà a la Plaça de bous el dia 18 a les 22 h.

Finalment, el dia 24 de juliol, dins del cicle Diàlegs dels Ports, es presentarà el llibre d’Abel Soler ‘El nom dels pobles valencians’ a la Casa Social.