Menció d’Honor per a la Unió Musical de Vilafranca a la primera secció del provincial de bandes-El director de la UMV, Pau Monfort, es converteix en el director més premiat de la història del certamen

La Unió Musical de Vilafranca, sota la batuta de Pau Monfort Pitarch, continua collint triomfs. La UMV ha aconseguit el primer premi amb Menció d’Honor a la Segona Secció del Certamen Provincial de Bandes que s’ha celebrat a l’Auditori Palau de Congressos de Castelló. L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha felicitat la banda en nom de tot el poble.

La formació musical de la localitat dels Ports ha obtingut 381.5 punts, superant els 360 d’Almenara i els 320 de Castellnovo.

Després del veredicte del jurat s’ha confirmat el triomf i també s’ha consolidat una dada: el director de la Unió Musical de Vilafranca, Pau Monfort, és el director més premiat de la història del Certamen Provincial de Bandes de Música.

La UMV ha interpretat el pasdoble Mar Zandalinas Milián, composta per Bruno Zandalinas Milián i Vicente Ortiz Gimeno. L’obra obligada ha estat Terres dels Alforins, de David Penades-Easanar, mentre que l’obra lliure interpretada ha estat el poema musical Don Joan, op 2.0 de Richard Strauss.

Cal ressenyar que un dels compositors del pasdoble, Bruno Zandalinas Milián i la seua germana, Mar, són membres de la Unió Musical de Vilafranca.

-Certamen autonòmic

En haver rebut la menció d’honor per part del jurat, la UMV representarà la província de Castelló a la Segona Secció del Certamen Autonòmic, on s’enfrontarà a les vencedores de les províncies d’Alacant i València.