Home Parc industrial i de serveis de Vilafranca

Parc industrial i de serveis de Vilafranca

Park industrial Vilafranca

Parc industrial i de serveis de Vilafranca

Introducció

El parc industrial i de serveis de Vilafranca es troba ubicat al costat de la població i la indústria tèxtil del municipi. Compte amb un vial pavimentat i parcel·les completament urbanitzades aptes per al seu desenvolupament. En diferents fases l’Ajuntament de Vilafranca s’ha fet càrrec de l’adquisició dels terrenys, de la seva urbanització i de la venda posterior de les parcel·les existents. A la darrera fase s’han executat treballs de millora de la connexió elèctrica i de telecomunicacions amb una ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l’IVACE.

Situació

L’àrea industrial i de serveis té un accés fàcil des de la carretera Cv-15, principal vial d’accés al municipi. Des d’allà prenent l’avinguda de Castellfort, un vial ample, s’hi accedeix per la plaça del Peiró Escala. La seva situació, al costat del nucli urbà de Vilafranca, permet que els negocis allà instal·lats es troben a prop de la població i els serveis existents a la mateixa.

Vilafranca, centre dels Ports, Alt Maestrat i Maestrat de Terol

Vilafranca, amb 2.200 habitants, és el centre i petita capital socioeconòmica dels veïns pobles de la comarca dels Ports (comarca on es troba ubicada), l’Alt Maestrat i el Maestrat de Terol. Compta amb tots els serveis educatius i sanitaris, així com comercials, cosa que possibilita que sigui un lloc atractiu per a la inversió de nous emprenedors i l’assentament de noves activitats empresarials.

Els inicis

Després de l’adquisició dels terrenys, l’Ajuntament de Vilafranca va iniciar la urbanització dels terrenys el 2011 per crear una primera línia de terrenys disponibles per a la seva urbanització. En aquella ocasió, el Govern d’Espanya va aportar una ajuda que va permetre rebaixar el preu final de les parcel·les urbanitzades. Es van crear 16 parcel·les entre els 350 i els 1.200 metres quadrats, adaptats a les necessitats de les activitats empresarials del municipi. El principal objectiu va ser dotar les activitats d’autònoms i petites empreses d’un espai adequat per ampliar les seves instal·lacions, moltes ubicades a baixos de vivendes o a l’interior del nucli urbà, cosa que en constrenyia l’evolució.

Evolució

Després de la primera urbanització de les 16 parcel·les i després de la ràpida venda de les parcel·les existents, l’Ajuntament de Vilafranca es va plantejar l’ampliació de l’àrea industrial. Per això es van adquirir terrenys annexos que van permetre ampliar el vial existent i possibilitar que la infraestructura compte amb fins a 28 parcel·les. Les noves parcel·les, situades a l’altra banda del carrer que s’han creat compten amb una superfície de 450 metres quadrats. El 2018 i el 2019 es van executar les tasques d’urbanització per a les noves parcel·les. El projecte va comptar amb el suport de lInstitut Valencià de Competitivitat Empresarial.

Infraestructures

Després de la urbanització del vial i les voreres, i davant del previsible increment de les activitats empresarials, l’Ajuntament es va veure en la necessitat de millorar la connexió i la potència elèctrica de l’àrea industrial i de serveis. Per això s’ha realitzat el projecte oportú que ha comptat amb el suport de l’Institut valencià de Competitivitat Empresarial. D’aquesta manera, les activitats empresarials instal·lades i les que pretenen ubicar-se saben que disposen de serveis elèctrics i de telecomunicacions de qualitat i garantia.

Realitat avui

L’àrea industrial i de serveis ha esdevingut un nou pol econòmic de Vilafranca. La majoria de les parcel·les de la primera fase ja compten amb naus industrials i han permès ampliar negocis i assentar noves activitats. D’aquesta manera, s’està diversificant el teixit productiu de la localitat.

Girl in a jacket