Un febrer de cultura, esport i formació a Vilafranca amb l’Agenda Activa

– Aquest mes es lliurarà la Medalla de la Vila i el Premi Explorador Andrés

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat l’Agenda Activa del mes de febrer on les experiències culturals, les activitats formatives i els actes esportius són els principals protagonistes. Vilafranquins i vilafranquines gaudiran al màxim d’aquest mes vinent gràcies a tota la programació de l’Agenda Activa de febrer 2024.

L’esdeveniment que protagonitza aquest mes de febrer serà l’acte de commemoració de la carta pobla amb el lliurament de la Medalla de la Vila i del Premi Explorador Andrés, que tindrà lloc el dissabte dia 17. Enguany, el guardó de la Medalla de la Vila se li concedirà a Ricard Pitarch, descendent de Vilafranca, i una de les eminències científiques en el camp de la Biologia de la Comunitat Valenciana. Aquest acte es durà a terme a les 12 h al teatre Carles Pons de la Casa de Cultura.

Durant tot el mes es podrà gaudir de diferents visites guiades. Les visites als monuments i els museus es faran en horari d’hivern, és a dir, dimecres, dijous i diumenge a les 11.30 h i divendres i dissabte a les 11.30 h i a les 16.30 h. Aquesta visita serà gratuïta el dia 21 amb motiu del Dia Internacional del Guia de Turisme 2024. També es faran visites guiades pel centre històric de dilluns a diumenge. A més, Vilanosporum ofereix experiències de trufiturisme amb visites guiades a les plantacions de trufes. Així doncs, també es podrà gaudir, del 2 de febrer fins al 31 de març, de l’exposició ‘La dona durant la Segona República i la Guerra Civil Espanyola’ a les sales gòtiques.

Al llarg de febrer es realitzaran diverses xarrades, taller formatius i presentacions en les quals els i les assistents podran adquirir diferents coneixements sobre temes diversos. El dia 2 es farà una sessió informativa sobre l’Escola de l’Escudella. L’IES Vilafranca acollirà durant aquest mes diverses activitats, una xarrada sobre l’autisme, la conferència ‘Enginyeria, per què no?’, pel Dia de la Xiqueta i la Dona a la Ciència, un taller d’hemorràgies a càrrec del centre de salut del poble, una xarrada sobre l’esport adaptat, i una ruta per Vilafranca per recordar el passat i lluitar per un futur sostenible. El dia 9, també tindrà lloc una xarrada de solucions energètiques per a l’habitatge a la Casa Social. El dia 24, la biblioteca acollirà un taller d’escriptura per a infants i per a adults. Finalment, el cicle de xarrades i tallers es tancarà amb la presentació de Rosalía Martín Gallego del seu llibre ‘Olas para que no te duermas’.

Un aspecte que no falta en cap mes de l’any a Vilafranca és l’esport. El Club de Frontenis de Vilafranca s’enfrontarà en diverses ocasions al Frontó Municipal. El Vilafranca A lluitarà per la victòria el dia 3 contra el Castellón A i el dia 17 contra el Jérica B. Mentre que el Vilafranca B s’enfrontarà a l’Onda el dia 10 i al Los Covarxins el dia 24. Així mateix, el Club de Futbol Vilafranca també tindrà els seus enfrontaments al camp ‘El Serrito’ de la lliga 2a FFCV, sent el primer el C.F.U.E. Ripollés A el dia 4, i el segon l’U.D. Atzaneta de Castelló el dia 18.

La cultura s’aproparà aquest mes a Vilafranca de la mà de Pepa Cases. L’actriu i ballarina oferirà ‘Soc hiperactiva’, un monòleg feminista que farà riure i reflexionar, el dia 11. Mentre que el dia 12 durà a terme un Concert de Prop a l’IES Vilafranca. També, durant tot el mes de febrer es projectaran diverses pel·lícules amb el cicle de cinema a la Casa Social, entre elles estaran algunes obres com ‘Oppenheimer’, ‘Una familia de superhéroes’ o ‘Sintiéndolo mucho’, entre moltes altres. Aquestes es projectaran tots els diumenges del mes. Els dies 11 i 16 d’aquest mes, es gaudirà de la lectura. El primer dia es farà una sessió de contes per a bebés amb Eugenia Manzanera, i el segon dia es realitzarà el típic agrupament per compartir lectures.

Finalment, si alguna cosa no pot faltar en aquesta agenda activa són les festivitats. Per una banda, el 4 de febrer se celebrarà Sant Blai, amb una missa baturra, la benedicció dels caramels, el convit i la ronda pels carrers. Per l’altra banda, el dia 16, el CEIP Blasco de Alagón celebrarà la festa de carnestoltes, on les disfresses seran els protagonistes. I per acabar, el 17 de febrer, l’alumnat de 2n de batxillerat organitzarà una festa per recaptar fons per al seu viatge de fi de curs. Aquesta comptarà amb un ‘tardeo’ amb Pimienta Molida i DJ Cuber, i una discomòbil amb ‘Disco Cube’, que farà que els més festers i festeres de Vilafranca tinguen la seua dosi de festa aquest mes de febrer.