Vilafranca celebra La Publicata de Sant Antoni aquest cap de setmana

Després d’haver tallat els troncs, preparat les barres per a la foguera i cuit els pastissos, Vilafranca encara aquesta setmana la recta final de La Publicata en honor a Sant Antoni amb els actes principals de la celebració. El divendres a les 19h es plantarà la barraca en la plaça En Blasc.

El dissabte la jornada començarà a les 10h amb l’eixida al ‘monte’ per a buscar la ‘malea’. Havent dinat, a les 15h, el carro carregat de ‘malea’ entrarà al poble efectuant el tradicional ‘alto’ davant del Rellotge. Com a marca el protocol, el guarda intentarà frenar a la comitiva que porta la ‘malea’ per a vestir la barraca. En acabar, hi haurà una ronda pels carrers del poble. La representació de la Vida de Sant Antoni serà a les 18.30h a la Casa de la Cultura i, seguidament, es representarà el sainet ‘Tot el que relluis’. L’esperada encesa de la barraca, en la qual farà la seua aparició la Diablera, arribarà a partir de les 20.30h.

El diumenge, després de la missa en honor a Sant Antoni a les 10h, serà la processó i benedicció dels animals. El matí continuarà amb la Ronda de Sant Antoni acompanyada pel Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca i els cantadors Lorena Larrea Moya i Javier Lasmarias Gargallo. La subhasta, més coneguda com Almoneda, de diversos productes com a pastes i animals serà a les 17h en el Parador de Festes.

Els festejos de Sant Antoni 2023 a Vilafranca conclouran el diumenge 28 amb la subhasta dels troncs.