Vilafranca i Benassal s’inunden de poesia durant el PERA

Vilafranca i Benassal s'inunden de poesia durant el PERA
Vilafranca i Benassal s'inunden de poesia durant el PERA

La Va edició del Festival PERA (Poesia en Espais Rurals i Oberts) ha omplert Vilafranca i Benassal de poesia durant aquest cap de setmana amb diferents actes, des de trobades fins a tallers passant per vermuts solidaris i lectures de poemes.

El divendres 13 va tindre lloc la inauguració del festival a Vilafranca amb un acte de benvinguda, una lectura de poemes, una performance i una exposició de poesia tèxtil a les Sales Gòtiques. D’altra banda, els actes del matí del dissabte van tindre lloc a Benassal, on es va realitzar un taller de creació poètica acompanyat per la natura del parc municipal El Rivet i, més tard, es va gaudir d’un vermut poètic solidari, els diners recaptats del qual van anar destinats a l’ASFAPE, Associació de Famílies amb Perthes.

En acabar el pas per Benassal, els assistents van tornar a Vilafranca per dinar al Bar Moderno. De vesprada, es va portar a terme el 2n cicle de Contes a la fresca, on Òscar Fabregat va presentar el seu llibre “Amb ganes de volar” i Dolo Fabregat, Rafa Vicente i Maria Sancho van fer un contacontes amenitzat per la música del grup “Mel de romer”. Finalment, a la nit va tindre lloc la trobada Picardies Poètiques, on era protagonista la poesia picant, i que va ser presentada per “Madame Pepitill”, ací es va realitzar un recital, una performance, una dansa i un micro obert.

Per acabar, els actes de l’últim dia del festival van viatjar una altra vegada cap a Benassal per a fer una ruta literària durant el matí, una lectura de poemes a “La Mola”, un dinar grupal a “La cooperativa” i, finalment, la clausura del festival, que va tindre lloc al Museu “Teresita Pascual”, on es va fer un recital poètic i es va visitar el museu.