Vilafranca presenta una nova guia de natura sobre el bosc de Palomita

Presentació llibre Palomita

L’Alberg La Parreta tindrà un observatori d’aus

Ahir es va presentar a l’Alberg La Parreta el llibre de Fernando Ràmia “El Monte Palomita. Guía de naturaleza”. També es va inaugurar l’observatori d’aus de l’alberg.

Conta el Regidor de Cultura i Industria Òscar Tena, que el Monte Palomita ha estat reconegut com a Paratge Natural Municipal en protecció. Gràcies a aquest reconeixement, l’any passat, la Diputació de Castelló va subvencionar Vilafranca per la presència d’aquest. Amb aquesta ajuda de la Diputació, s’ha pogut portar endavant aquesta guia de natura del bosc Palomita que es va presentar ahir.

En aquest llibre hi ha il·lustracions junt amb textos que mostren les principals espècies botàniques i de fauna de Palomita. També es va fer, uns mesos enrere un vídeo en el que es mostraven tots aquests aspectes. Es realitza amb l’objectiu de difondre la biodiversitat del territori.

Al finalitzar la presentació de la guia de natura, Sergi Monfort va presentar l’observatori d’aus de l’Alberg, situat a una bassa on ja hi havia una caseta construïda que ha sigut remodelada i millorada per l’ajuntament per a fer-la accessible. És un observatori molt ric, ja que en poc de temps es poden presenciar moltes espècies diferents d’aus.