Vilafranca reivindica la lluita contra les violències masclistes

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, Vilafranca compta amb diverses activitats de conscienciació i prevenció. La programació ha sigut organitzada per l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Grup de Dones Vilafranca, Creu Roja, els centres educatius de Vilafranca, Diputació de Castelló i la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

Així, demà divendres 20 de novembre les comunicadores i actrius Towanda Rebels oferiran en l’IES Vilafranca el col·loqui “Pornografia i violència sexual” a les 11.30h.

La setmana vinent, el dilluns a les 19.30h tindrà lloc de forma telemàtica la xarrada debat “Les ¿micro? violències de cada dia” a càrrec d’Espai Feminista de Formació Calandra.

El dimecres, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca i el Grup de Dones Vilafranca han organitzat la lectura del manifest de la jornada en suport a totes les dones i en repulsa a les violències masclistes. Indicar que enguany, a causa de la Covid19, no es realitzarà la manifestació pels carrers de la localitat. Així mateix, de 10h a 22h en la seu de Creu Roja es podran deixar llaços morats amb missatge contra les violències masclistes.

L’obra “Segarem Ortigues amb els Tacons” de Teatro de Contrahecho organitzada dins de la mostra de teatre Reclam prevista per al dissabte 28 ha sigut posposada.

Indicar, a més, que l’Agència d’Igualtat de Vilafranca i la de Morella s’han sumat al projecte “Teixim i treballem contra la violència de gènere” impulsat per l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, i s’han unit per a treballar conjuntament amb les residències de majors, centres de dia i unitats de respir. De la mateixa manera, l’alumnat de l’IES Vilafranca realitza la campanya “Jo no sóc còmplice” i els xiquets i xiquetes del CEIP En Blasc d’Alagó elaboren un calendari feminista.

Durant tot el mes de novembre, l’Agència d’Igualtat duu a terme la campanya “Vilafranca Feminista, Vilafranca contra les violències masclistes” amb missatges de sensibilització distribuïts pel municipi; i les façanes de l’Ajuntament i la Mancomunitat Comarcal Els Ports són il·luminades de color morat en suport a les dones i com a mostra del rebuig cap a la violència masclista.

Assenyalar que a causa de la Covid19 les accions poden ser posposades o realitzades de manera telemàtica.