Vilafranca talarà les barres de la barraca de Sant Antoni aquest diumenge

El proper diumenge Vilafranca reprendrà l’activitat santantonera, suspesa al gener per la Covid-19, amb la tala de les barres que hauran de conformar la barraca. Així a les 10h del matí, des del local de la Majoralia, traginers i cavalleries pujaran fins a Palomita, on els llenyaters ja hauran anat avançant la faena.

Prèviament, el dissabte, es faran els pastissos als tres forns del poble. La Majoralia ha previst fer sobre 12.000 pastissos de confitura de carabassa. A més, en tot moment es vetllarà per garantir la distància de seguretat entre pastissers i pastisseres i la Majoralia donarà mascaretes a tot aquell qui col·labore.

Amb la faena d’aquest cap de setmana enllestida només caldrà esperar al proper. Els dies 25, 26 i 27 de febrer Vilafranca celebrarà el cap de setmana gran de la festa. Així, el divendres 25 es plantarà la barraca a la plaça d’En Blasc. El dissabte a les 10h s’eixirà cap al Bovalar a per la Malea. Per la vesprada es representarà l’Autosacramental de la Vida de Sant Antoni i el Sainet i tot seguit es cremarà la barraca. El diumenge 27, tindrà lloc la Ronda pels carrers del poble de matí i l’almoneda de vesprada.