Concerts, bous i espectacles a les festes de Vilafranca

Els i les representants del 2021

El passat dijous 12 van començar les festes d’agost de Vilafranca. Amb els i les representants, el poble ha gaudit de la setmana festiva amb totes les mesures corresponents.

Les festes es van obrir amb el campionat de frontenis al frontó municipal, els guanyadors van rebre un pernil. A partir d’aquest dia, van quedar obertes les exposicions en les Sales gòtiques. A més, a les 11.00, el clàssic volteig de campanes inaugurava les festes. Per a acabar el dia, els i les representants van gaudir del seu moment de protagonisme en la presentació.

El divendres, el tomb pel terme es va haver de cancel·lar a causa de l’onada de calor i el risc extrem per incendis. La festa de l’escuma va refrescar el matí de disfresses dels més menuts i les més menudes. Els dos grans protagonistes d’aquest dia van ser els bous i l’espectacle musical del grup tribut “Jarabe de Pau”.

El tercer dia de festes, a primera hora del matí, els més fanàtics i les més fanàtiques gaudien de la concentració motera a la Plaça d’En Blasc. Més tard, la companyia Xip Xap va amenitzar els més menuts amb l’espectacle Transhumància. Finalment, va haver-hi una vesprada de bous i la posterior embolada, a la nit, d’aquests.

Ahir diumenge, la matinal ciclista es va haver d’ajornar i es va realitzar per l’entorn urbà, a l’acabar van haver-hi jocs infantils i xocolatada a la Plaça de Bous. L’espectacle teatral “Tres cambrers” programat per a les 17.00 h també va sofrir canvis i es va haver d’ajornar a les 18.00 h a causa de l’onada de calor, al portar-ho a terme, va estar interromput per la pluja. Finalment, la nit va estar acompanyada del sopar de pa i porta amenitzat per l’espectacle musical “RadioStar: el musical”.

Avui, dilluns 16 d’agost, es tanquen les festes. Al matí s’ha portat a terme la Missa Major en honor a sant Roc, que vindrà seguida de l’homenatge a la Gent Gran a la Residència de Majors. A les 19.00 h, començarà l’espectacle de la Triband, que estarà acompanyat pel sopar de pa i porta, i on s’anunciaran els tres guanyadors del concurs de decoració de carrers. Finalment, a les 23.00 h es donaran per acabades les festes amb el castell de focs.