Vilafranca bonifica amb un 95% les obres durant l’any vinent

Reduccions d'impostos a Vilafranca
Reduccions d'impostos a Vilafranca
  • L’Ajuntament redueix en un 50% la taxa d’obres en el barri antic i en un 75% les que s’executen en masos, La Pobla de Bellestar i El Llosar

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat diverses mesures fiscals de gran importància per a activar l’economia local i beneficiar així a veïns i empreses. Una de les més significatives és la bonificació, durant l’any vinent, del 95% de l’impost sobre les obres que es realitzen. Segons l’alcaldessa la mesura té un doble objectiu “ajudar a tots els vilafranquins i vilafranquines després de la situació del Covid i també a tots els que van patir desperfectes per la borrasca Glòria que va deixar grans danys a conseqüència de la nevada”.

Es tracta de la mesura de foment econòmic més ambiciosa que mai ha pres el consistori.

Reduccions definitives

No és l’única mesura que ha posat en marxa el consistori. L’Ajuntament ha fet un pas decisiu per a fomentar la rehabilitació del nucli antic. Així, de manera definitiva les obres de construccions i instal·lacions en el nucli antic tindran una bonificació del 50%. D’aquesta manera es busca incentivar la realització de millores en la part històrica de la vila.

D’altra banda el municipi bonificarà amb un 75% les obres que es realitzen en masies situades fora del sòl urbà i en les pedanies de La Pobla de Bellestar i el Llosar. En aquest cas la bonificació també té un caràcter definitiu.

Com en la resta de mesures fiscals aprovades, el consistori sempre té en compte la situació de l’economia municipal per a no posar en risc els comptes de l’Ajuntament.