2.000 persones es manifesten a Vilafranca pel futur de Marie Claire i l’ocupació a la comarca

  • Alcaldes i regidors dels Ports, l’Alt Maestrat, el Maestrazgo i Gúdar-Javalambre, així com representants de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, han participat en el Taula de Vilafranca per la creació d’un Pla de Recuperació Econòmica

Vilafranca s’ha manifestat avui per la pervivència i el futur de Marie Claire, així com de l’avenir de més de 300 famílies de les comarques dels Ports, el Maestrat, el Maestrazgo i Gúdar-Javalambre lligades directament a la tèxtil.

Partint des de Marie Claire i arribant a l’estàtua de la Planxadora de Calces, prop de 2.000 persones han participat en la concentració organitzada pels sindicats dels treballadors. A ella no han faltat empleats de la tèxtil, representants de la societat civil i política, associacions com Vilafranca Espai Comerç i Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, i veïns i veïnes del poble.

Així mateix, alcaldes i alcaldesses de les diferents comarques han acudit a la crida de l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, per a crear la Taula de Vilafranca i, amb ella, impulsar el Pla de Recuperació Econòmica. Un pla que treballarà de forma unida i coordinada pel futur d’aquestes comarques. Un pla sensat i viable per a fomentar l’ocupació i l’activitat econòmica als pobles. Per a això, es demanarà a les Diputacions de Castelló i Terol, als Governs Autonòmics d’Aragó i la Comunitat Valenciana, el Govern Central i la Unió Europea al suport a aquest Pla amb inversions reals en infraestructures, sectors productius i foment de l’ocupació i l’activitat econòmica.

Marie Claire és un símbol i un emblema de la història emprenedora i treballadora de Vilafranca. Per això, des de la Taula de Vilafranca s’urgeix a l’empresa, després d’haver rebut finançament i suport públic en successives ocasions, a garantir la seua viabilitat i els llocs de treball existents i a apostar per la creació d’ocupació en el seu centre de producció a Vilafranca.