L’alcaldessa demana a la delegada del Consell respostes sobre les solucions autonòmiques per al futur de Marie Claire i l’ocupació en Vilafranca

-Silvia Colom demana a Fabregat que s’activen els plans d’ocupació i inversions que asseguren llocs de treball en la vila i la comarca.

L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, ha demanat a la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat “saber quina és la postura real del Consell respecte a Marie Claire i quines mesures estan disposats a adoptar per a ajudar a l’empresa, Vilafranca i la comarca dels Ports en aquest moment crític. Des de l’Ajuntament creiem fermament en un suport adequat i en la col·laboració entre les institucions públiques i el sector privat amb l’objectiu de salvaguardar llocs de treball i el teixit social de les nostres comarques”.

La primera edil ha reivindicat a l’administració autonòmica “un pla estratègic per a les nostres comarques per a fomentar inversions, activar un Pacte Territorial per l’ocupació, accedir als PERTE o altres formes de col·laboració efectives que generen oportunitats. Del Consell esperem suport i lideratge per a trobar una eixida positiva”.

Silvia Colom li ha traslladat a Fabregat la necessitat de potenciar els plans d’ocupació a Vilafranca perquè “són vitals per a municipis com el nostre, on patim falta de personal tècnic. Aquests programes són essencials per a cobrir aquestes necessitats”. L’alcaldessa ha emfatitzat en què “ara més que mai Vilafranca necessita plans d’ocupació que ajuden als nostres veïns i veïnes”. En aquests moments no hi ha notícies de plans com EMERGE, EXPLUS, EMDONA, EMPUJU, ERTEFE, plans que en anys anteriors ja havien sigut convocats.

-Edificant
L’alcaldessa ha informat la delegada del Consell que l’Ajuntament, a través del programa Edificant, ampliarà les instal·lacions de l’IES de la localitat per a satisfer les necessitats de l’alumnat dels cicles formatius. El consistori espera la delegació de competències per a tirar avant el projecte.

-Aigua i Carril Bici
D’altra banda, Silvia Colom ha plantejat les necessitats hídriques del municipi. En aquest sentit, ha posat l’accent en els problemes per a l’agricultura i la ramaderia, ha apuntat la necessitat de construir una bassa d’emmagatzematge que beneficie a Vilafranca i pobles veïns per a mitigar l’escassetat en l’agricultura, la ramaderia i també que siga una eina en l’extinció d’incendis.

En la trobada, on també han participat els regidors del consistori, s’ha exposat el projecte per a crear una Via Verda entre Vilafranca i La Iglesuela del Cid amb parada a La Pobla del Bellestar. L’objectiu és crear una ruta turística que unisca totes dues localitats transitant per alguns dels paratges més bells de l’entorn. L’alcaldessa ha demanat a Fabregat que s’incorpore aquest projecte en el pla d’Infraestructures de la Generalitat.