Multitudinària festa de l’associació de pensionistes i jubilats de Vilafranca

La festa anual dels jubilats es tornava a celebrar el diumenge passat després de dos anys d’inactivitat per la pandèmia. Per això, l’associació de pensionistes i jubilats “Francolí” de Vilafranca va organitzar un dia ple de activitats per als socis.

El dia va començar amb una ronda per tot el poble. La Rondalla va recórrer diferents carrers de Vilafranca. Com és habitual es va pensar en els més majors i es va fer una parada a la residència. La volta va acabar al parador de festes on mentre s’esperava al dinar la Rondalla va tocar algunes peces.

El nombre de socis apuntats al dinar va ser de 127 persones. Aquest any es renovava la junta amb Ignasi Llopis i  Julio Monfort al capdavant.

L’associació compta actualment amb 400 socis aproximadament. L’increment dels afiliats es una clara mostra de l’envelliment de la població de les zones rurals. Alguns dels socis ja no poden gaudir d’una forma plena de la festa però segueixen formant part del col·lectiu de jubilats.

A banda, la nova junta ha renovat l’elenc d’activitats anuals dirigides als socis i sòcies. Classes de relaxació o la participació en taller ocupacional de la Mancomunitat en són una mostra. En breu marxaran de viatge a Galícia.

A poc a poc, l’associació també es va renovant. Des de fa poc s’ha creat una llista de difusió per als socis a l’estil InfoVila. Amb aquesta eina socis i sòcies es podran mantenir al dia de totes les activitats organitzades.