La indústria i el seu desenvolupament en zones rurals és un dels grans artífexs per a assentar i fixar població en les diferents localitats de l’interior, castigada amb menors recursos i oportunitats de desenvolupament. Així, amb una jornada organitzada per la Càtedra AVANT de la Universitat Jaume I, la DG AVANT i l’Ajuntament de Vilafranca, aquesta realitat es presenta com una oportunitat per al creixement econòmic, laboral i de la qualitat de vida dels territoris. La jornada se celebra demà dimarts 29 de novembre a la Casa Social de Vilafranca a partir de les 09.30h. Per a participar és obligatori inscriure’s prèviament en aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/15h6shix8ccbjg2gnbsynxqaux76u2nzhaqpzen2kzu4/viewform?edit_requested=true. També estarà disponible el seu seguiment en directe per Youtube.

A les 09.30h obrirà la jornada amb un discurs l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, per a donar la benvinguda a les personalitats polítiques i empresarials presents.Al costat d’ella estarà Elena Cebrián, Secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra la Despoblació. El dia comptarà amb la participació d’empreses amb èxit en el territori, que estan assentades i creen llocs de treball barrejant el progrés tecnològic i industrial amb la cura i respecte per les arrels del territori. Marie Claire, Renomar, LM Wind Power i les pimes Hilaturas Temprado, Carns Noel i Automòbils Altaba tindran el seu torn de paraula per a exposar el seu model de negoci i visió empresarial. Des d’un prisma universitari, Vicente Budí, representant de la Càtedra Avant de la Universitat Jaume I, participarà amb unes consideracions generals sobre indústria i despoblació com a preàmbul a les taules institucionals i a les experiències empresarials.

A les 10.30h, el Secretari autonòmic d’Ocupació i Director general de LABORA -Servei Valencià d’Ocupació i Formació-, Enric Nomdedéu, participarà en una taula al costat de Silvia Cerdà, Directora General d’Indústria, Energia i Mines de la Generalitat Valenciana. La jornada acabarà amb una intervenció de Jeannette Segarra, Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament AVANT.