La indĆŗstria i el seu desenvolupament en zones rurals Ć©s un dels grans artĆ­fexs per a assentar i fixar poblaciĆ³ en les diferents localitats de l’interior, castigada amb menors recursos i oportunitats de desenvolupament. AixĆ­, amb una jornada organitzada per la CĆ tedra AVANT de la Universitat Jaume I, la DG AVANT i l’Ajuntament de Vilafranca, aquesta realitat es presenta com una oportunitat per al creixement econĆ²mic, laboral i de la qualitat de vida dels territoris. La jornada se celebra demĆ  dimarts 29 de novembre a la Casa Social de Vilafranca a partir de les 09.30h. Per a participar Ć©s obligatori inscriure’s prĆØviament en aquest enllaƧ: https://docs.google.com/forms/d/15h6shix8ccbjg2gnbsynxqaux76u2nzhaqpzen2kzu4/viewform?edit_requested=true. TambĆ© estarĆ  disponible el seu seguiment en directe per Youtube.

A les 09.30h obrirĆ  la jornada amb un discurs l’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, per a donar la benvinguda a les personalitats polĆ­tiques i empresarials presents.Al costat d’ella estarĆ  Elena CebriĆ”n, SecretĆ ria autonĆ²mica de CohesiĆ³ Territorial i PolĆ­tiques contra la DespoblaciĆ³. El dia comptarĆ  amb la participaciĆ³ d’empreses amb ĆØxit en el territori, que estan assentades i creen llocs de treball barrejant el progrĆ©s tecnolĆ²gic i industrial amb la cura i respecte per les arrels del territori. Marie Claire, Renomar, LM Wind Power i les pimes Hilaturas Temprado, Carns Noel i AutomĆ²bils Altaba tindran el seu torn de paraula per a exposar el seu model de negoci i visiĆ³ empresarial. Des d’un prisma universitari, Vicente BudĆ­, representant de la CĆ tedra Avant de la Universitat Jaume I, participarĆ  amb unes consideracions generals sobre indĆŗstria i despoblaciĆ³ com a preĆ mbul a les taules institucionals i a les experiĆØncies empresarials.

A les 10.30h, el Secretari autonĆ²mic d’OcupaciĆ³ i Director general de LABORA -Servei ValenciĆ  d’OcupaciĆ³ i FormaciĆ³-, Enric NomdedĆ©u, participarĆ  en una taula al costat de Silvia CerdĆ , Directora General d’IndĆŗstria, Energia i Mines de la Generalitat Valenciana. La jornada acabarĆ  amb una intervenciĆ³ de Jeannette Segarra, Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament AVANT.